6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Çilek tütüne alternatif oluyor

Samsun'un Bafra Ovası'nda tütünden vazgeçen üretici, çilek üretimine başladı.


Tütüne getirilen kota ve çeşitli engeller, üreticiyi alternatif ürünlere yöneltti. Yıllardır yaptıkları tütün üreticiliğini bırakan çiftçiler, arazilerine çilek fidesi dikmeye başladı. Bafra ilçesine bağlı Elifli köyünde 10 yıldır çilek üretimi yapan Bayram Ali Kadıoğlu, 10 yıldır tütüne alternatif olarak çilek üretimi yaptığını söyledi. Uzun yıllar tütün üretiminden istenilen geçimini sağlayamadıklarını belirten Bayram Ali Kadıoğlu, 10 yıl önce tütünü bırakarak çilek üretimi yaptığını kaydetti.

Tarım konusunda her sene örnek çalışmalar yaparak iyi tarım uygulamaları yapan Bayram Ali Kadıoğlu, yetiştirdiği çilekleri 'Elifli Çileği' olarak markalaştırarak piyasaya sunduğunu vurguladı. Kendisinin 49 yaşında 6 çocuk babası olduğunu kaydeden Bayram Ali Kadıoğlu, 27 yıldır tarım konusunda sürekli çalıştığını bildirdi. 26 dönüm arazide ve 482 metrekarelik serasında çilek dikimi yaptığını dile getiren Kadıoğlu, "Yeni çilek fidesi dikimini yaptığımız seramızda 1 ay sonra ürün alacağız. 26 dönüm çilek arazim var.


Araziye diktiğim çilek fidesinden 7 ay sonra ürün alacağım. 10 kişilik bir ekibimle dikim ve budama konusunda belirli aralıklarla tarımsal çalışmalarımız devam ediyor" dedi.


Bafra Ovası'nın ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu belirten Bayram Ali Kadıoğlu, "Çilek üretiminde kalite önemlidir. Kaliteye önem verdiğimden müşterinin yoğun ilgisiyle karşılaşıyorum. Bafra ilçesinin günlük 50 ton çilek yetiştirecek kapasitesi şu an mevcut. Ancak yeteri kadar ürün yok" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 11:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?