2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çin bayrağı yakıldı

Samsun'da, Doğu Türkistan'ın Urumçi kentinde yaşanan olaylar Çin bayrağı yakılarak protesto edildi.


Çin'in Uygur Türklerine yönelik yaptığı katliamlara tepkiler büyürken, Samsun'da Konak Sineması önünde toplanan Memur-Sen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (OMÜDER) ve Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (DOSTDER) üyesi yaklaşık 100 kişi pankart açıp, Çin aleyhinde slogan attı. Öldürülen Uygur Türklerinin fotoğraflarını ellerinde taşıyan sendika ve dernek üyeleri Çin'in katliamı durdurmasını istedi.
Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Necmi Macit, Çin'in Doğu Türkistan'da sergilediği vahşetin çığırından çıktığını söyledi. Çin mallarına boykot çağrısında bulunan Macit, "Çinli militanlar soydaşlarımıza, din kardeşlerimize karşı öldürme, yağmalama ve tecavüzlere girişmişlerdir. Çin ordusu Kaşkar'da, Urumçi'de konuşlanmış ve militanlarına silah dağıtarak terör estirmeye başlamıştır. Uygurların ev ve iş yerleri kundaklanmış, üniversiteye yapılan baskında iki kız öğrencinin başı kesilmiştir. Ölü sayısı
hızla artarken, sıkı yönetim ilan edilmiş, vahşet görüntülerinin dünyaya yayılmaması için internet ve telefon bağlantıları kesilmiştir" dedi.
Daha sonra, sendika ve dernek üyeleri Çin'in yaptığı katliamı protesto etmek için bayrak yaktı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 18:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?