5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Cinayet davasında ceza yağdı

Samsun'da, silahlı saldırıda bir kişinin öldürülmesi, 2 kişinin yaralanması olayıyla ilgili yargılanan 4 kişiye ceza yağdı. 

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, yaklaşık bir yıl önce Kadifekale Mahallesi Ihlamur Sokak'ta içinde bulundukları otomobilden sokak üzerinde bulunan 5 kişinin üzerine tabancayla rast gele ateş açıp, Hasan Alkan'ın (21) ölümüne, Tuncay Y. ve Hasan B.'nin yaralanmasına sebep oldukları iddiasıyla tutuklanan Emrah C, Süleyman Y, Ahmet G. ile Berkan H.'nin yargılanması sona erdi.
Emrah C, olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi. Süleyman Y. ise Ahmet G.'nin olayla bir ilgisinin bulunmadığını, suçsuz olduğunu, bu olaya karıştığı için vicdan azabı duyduğunu ifade etti. Ahmet G. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyip, olayla alakasının olmadığını ileri sürdü. Berkan H. ise sadece olay akşamı aracıyla arkadaşlarını gezdirdiğini, suçsuz olduğunu iddia etti. 

Mahkeme heyeti, toplanan deliler doğrultusunda Emrah C. ile Süleyman Y.'yi 1 kişiyi öldürmek, 1 kişiyi yaralamak ve 1 kişiyi de öldürmeye teşebbüs suçlarından toplam 29 yıl 7'şer ay hapis cezasına çarptırdı. Ahmet G. ile Berkan H. ise 1 kişinin öldürülmesi, 1 kişinin yaralanması ve 1 kişiyi de öldürmeye teşebbüs olayına yardım ettikleri için 11 yıl 10 ay 15'en gün hapis cezasına çarptırıldı.
iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 19:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?