6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Cinayet zanlıları yakalandı

Silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan arkadaşlarını vuran şahsın dayısını olaydan sonra öldürüp kardeşini de ağır yaraladıkları iddia edilen 2 genç ile kendilerine saklanmalarında yardım ettikleri ileri sürülen 2 arkadaşı yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 13 gün önce Hastane Mahallesi Fatih Rüştü Zorlu Caddesi'ndeki Rita Büfe önünde meydana gelen olayda, büfeden bira almak isteyen Burak Ç. (26), büfe önünde uğradığı silahlı saldırıda sağ dizinden yaralanmıştı.

Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Burak Ç., kendisini büfecinin yeğeni Oktay A.'nın (20) vurduğunu söylemesi üzerine, bu olaydan 1.5 saat sonra aynı büfenin önünde silahlı saldırıya uğrayan Oktay A.'nın dayısı olan büfe sahibi Mustafa Tevetoğlu (43) hayatını kaybetmiş, ağabeyi Şerif Kerem A.(23) da yaralanmıştı.

Olaydan sonra yakalanan Oktay A. tutuklanırken, intikam için 1 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi de ağır yaraladıkları ileri sürülen 2 kişi kayıplara karışmıştı.


Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, katil zanlısı olarak ilk silahlı saldırıda yaralanan Burak Ç.'nin arkadaşları Emrah A.(20) Özgür A.'yı (25), yakalayarak gözaltına aldı. Cinayet zanlısı 2 arkadaşın saklanmasında yardımcı oldukları iddia edilen A.T.(22) ve Y.Ş.(22) de yakalanarak gözaltına alındı. Emrah A. ve Özgür A. haklarında suçlamaları kabul etmezlerken, görgü şahitlerinin ifadelerine göre olayda her ikisinin de silahla ateş açtığı iddia edildi. Gözaltında
bulunan 4 kişi bugün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?