6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Cinayet zanlılarına 29 yıl 7 ay hapis

Samsun'da bir kişinin öldürülmesi, bir kişinin de yaralanması olayıyla ilgili yargılanan 4 kişi toplam 29 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, eski bir kavga olayının husumetinden dolayı çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Emre Güven'in (26) ölümüne, Sancar V.'nin (31) ise tabancayla ayağından vurularak yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan Yusuf Ş. (20) ile olaya karıştıkları ileri sürülen Utku Ş. (18), Fatih S. (19) ve Seydahmet D.'nin (28) yargılanmaları sona erdi. Yusuf Ş. kendini savunarak, "Olay akşamı asker uğurlamasında kutlama yapmak üzere bir arkadaşımızın babasından
av tüfeği aldık. Araçla giderken arkadaşlarımızdan birinin arkadaşının kavga ettiğini gördük. Olaya müdahale etmek istedik.

Bize silah çekip ateş açtılar. Bende kendimi korumak için yere doğru ateş açtım. Amacım kimseyi öldürmek değildi" dedi.


Mahkeme heyeti, Yusuf Ş.'yi Emre Güven'i öldürmek suçundan 25 yıl, Sancar V.'yi yaralamaktan 3 yıl 4 ay ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan ise 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 29 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı. Seydahmet D. beraat ederken, Fatih S. ile Utku Ş. ruhsatsız silah suçundan 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.


Liman Mahallesi Ebusuud Efendi Caddesi ile İkinci Bulvar Yolu'nun kesiştiği yerde yaklaşık 10 ay önce meydana gelen olayda, silahlı saldırıya uğrayan Emre Güven ölmüş, Sancar V. ise yaralanmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?