6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Cinayeti 1.5 yıl sonra ihbar etti

Samsun'da yaklaşık 1,5 yıl önce işlenen bir cinayeti ihbar eden kişinin gösterdiği yerde erkek cesedi bulundu. Gözaltına alınan söz konusu kişi çıkarıldığı mahkemece, "cinayete yardım ve yataklık ettiği" iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 2 gün önce jandarmaya başvuran İdris Birinci, yaklaşık 1,5 yıl önce işlenen bir cinayete şahit olduğunu belirterek, ifade vermek istedi.

Birinci'nin, 1,5 yıl önce, Büyüklü beldesi Yazılar köyündeki dere kenarında, arkadaşları Ümit Ş. ile Muhammet Kırtay'ın kız meselesi yüzünden tartıştıklarını, Ümit Ş'nin Kırtay'ı bıçakladığını, yanındaki Mesut K'nin de baltayla Kırtay'ın kafasına vurduğunu söylediği öğrenildi.

Kırtay'ın ölmesi üzerine olay yerinden ayrıldıklarını; Ümit Ş'nin babası Mehmet Ş'yi de yanlarına alarak tekrar olay yerine geldiklerini iddia eden Birinci, Mehmet Ş'nin, Kırtay'ın cesedini dere kenarına gömdüğünü ileri sürdü. İfadesinin ardından Birinci ile Mehmet Ş. gözaltına alındı. Olay yerinde yapılan aramada erkek cesedi bulundu.

Yapılan ilk incelemede cesedin Kırtay'a ait olduğu belirlenirken, Mehmet Ş. ve İdris Birinci cinayete "yardım ve yataklık ettikleri" iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yetkililer, askerde oldukları belirlenen cinayet zanlıları Ümit Ş. ve Mesut K'nin gözaltına alınması için çalışma başlatıldığını bildirdiler.

AA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 19:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?