2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çin'e dualı tepki

Yusufiyeli Ülkücüler Teşkilatı Genel Merkezi üyeleri, Çin'in Doğu Türkistan Türklerine karşı başlattığı soykırıma 'fatiha duası' okuyarak tepki gösterdi.


Merkezi Samsun'da bulunan Yusufiyeli Ülkücüler Teşkilatı üyeleri, teşkilat binasında açıklama yaptı. 60 yıldır hürriyet mücadelesi veren Doğu Türkistan Türklüğü'nün kan ağladığını belirten Yusufiyeli Ülkücüler Teşkilatı Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, 60 yıldır komünist Rusya ve Çin işgaliyle soykırıma uğratılan Türklerin, vatanlarından da zoraki göçe zorlanıp katledildiğini söyledi.

Yusufiyeli Ülkücüler Teşkilatı'nın, dünyanın neresinde olursa olsun parmağı kanayan her Türk soydaşının yanında dik duruşunu
gösterip gereğini yapacağını dile getiren Yılmaz, "Türk cihan hakimiyeti gerçekleşene kadar bütün Türklerin hür olduğu güne kadar bu katliamları yapanları lanetleyecek, sessiz kalanları ve çanak tutanları da asla affetmeyecektir. Doğu Türkistan'da Çinlinin katliamına maruz kalan şanlı soydaşlarımıza Allah'tan rahmet, ruhları şad olsun, esir soydaşlarımıza da hürriyet niyaz eder yanlarında olduğumuzu iletiriz" dedi.
Yılmaz'ın konuşmasının ardından teşkilat üyeleri Fatiha duasını okuyarak Çin'in yaptığı katliama tepki gösterdi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 21:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?