2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Cinsel istismara ceza yağdı

Samsun'da, okul dönüşü 14 yaşındaki lise öğrencisini kaçırıp tecavüze teşebbüs ettiği iddiasıyla daha önce hapis cezasına çarptırılan zanlı, yeniden yargılanınca cezası arttırıldı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, lise öğrencisi 14 yaşındaki Z.K.'yi okul çıkışı Büyükoyumca köyündeki evine giderken kaçırıp bir evde alıkoyan ve araç içinde, ormanlık alanda ve evde 3 kez tecavüze kalkıştığı iddiasıyla tutuklanan Mustafa K. (32) ile evinde kızın alıkonulmasına yardım ettiği iddia edilen Sebahattin İ. (51) ve eşi Alime İ.'nin (46) yeniden yargılanması sona erdi. Daha önce yargılandıklarında mahkeme Mustafa K.'yi 'ırza geçmeye teşebbüs' suçundan 7 yıl 9 ay 22 gün,
'alıkoymak' suçundan da 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.


Alime İ. ile eşi Sebahattin İ. ise ırza geçmeye yardım etme suçundan 3 yıl 1 ay 15'er gün, alıkoymaya yardım ettikleri iddiasıyla da 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay Ceza Dairesi her 3 zanlı için verilen alı koyma suçundan cezaların onanmasına karar verirken, cinsel istismar suçlarından az ceza aldıkları için yeniden yargılanmalarını istedi. Bugün son kez hakim karşısına çıkan zanlılardan tutuklu yargılanan Mustafa K., "Kızı kaçırmak için beni Aslan Ç. ile Kemal Y. kandırdı.Ben onların oyununa geldim. Cahillik yapıp onların aklına uydum" dedi.

Sebahattin İ. ile Alime İ. ise oyuna geldiklerini iddia ettiler. Mahkeme heyeti yeniden yargılanan Mustafa K.'yi cinsel istismar suçundan 13 yıl 9 ay, Alime İ. ile eşi Sebahattin İ.'yi de cinsel istismara yardımcı olmak suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.
 

İha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BANU AY IP: 81.214.216.xxx Tarih : 28.06.2013 01:16:00

 Başınıza kadından hele çocuktan bir iftira gelirse avukat tutmayın paranız cebinizde kalsın içeride harcarsınız.savunacak bir yol bırakılmamış.Koruma adı altında onlar magdur.onlar iftira atmaz.yalan söylemez.yanlış algılamaz.iddialarına itibar.rızaları olmaz.algılamaları gelişmemiştir.ilgili yerlerde agladımı hiç delilde olmasa düzmece raporlar.şimdi bunada gerek yok bozulmuş kabul ceza 15 yıldan az olamaz.Avrupa konseyi test yapın okul başarısına bakın diyor.Bunlarla ugraşamazlarmış.Benim bildigim düzmece raporla kalıcı bozuk verilmiş ama cocuk her yıl takdirle geçiyor.Bu nasıl adalet.evrensel adaletten işimize gelmedimi kaçıyoruz.yazık degilmi düzmece raporlarla veya test yapmadan okul başarısına bakmadan 15 yıl adaletsiz ceza vermek.Korumanı yapmalısın ama adaletinide dogru uygulamalısın.