2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Cinsel istismarcıya 13 yıl istendi

Samsun'da internette MSN'de tanıştığı kızı ablasının evine götürerek burada alıkoyup cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan gencin 13 yıla kadar hapsi istendi.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında MSN'de tanıştığı ve yaklaşık 1.5 aylık görüşmeden sonra buluştuğu 15 yaşındaki lise öğrencisi A.Y.'yi, ablasının evine götürerek burada alıkoyup cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Abdullah G. (23) ile ablası Şehri B.'nin (29) yargılanmasına başlandı. Abdullah G. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "A.Y. ile internette MSN yoluyla tanıştık. O şekilde bir arkadaşlığımız oldu.

Babası kızının okuduğunu belirterek kızından uzak durmamı söyledi. Ben de kabul ettim. Ancak, bir ara bileklerini kesince beni aradı ve kendisini hastaneye götürdüm. Daha sonra hastane dönüşü benim çalıştığım işyerine gelmiş. Bunun dışında başka bir ilişkimiz olmadı. Ben kendisini ne ablamın evine ne de kendi evime götürmedim" dedi.


Şehri B. ise A.Y.'nin 2 kez kendisinin evine geldiğini ifade ederek, "Benim evimi öğrenmiş. İntihara kalkıştığı zaman tedavi sonrası bizim eve geldi. Kardeşim evdeydi. Misafirler vardı. Kendisini okuluna götürdü. Daha sonra evden kaçmış ve benim evime geldi. 2 kez geldiğinde de benim haberim olmaksızın geldi. Suçsuzum" diye konuştu.


Duruşmada yaşı küçük olduğu için pedagog huzurunda ifadesi alınan A.Y. ise, "Abdullah G. ile internette MSN yoluyla tanıştığımız doğrudur. 1.5 ay kadar arkadaşlığımız sürdü. Tanıştıktan sonra zaman zaman okulun önüne gelip görüyorduk. Benimle evlenmek istediğini söylüyordu. İki kez beni okulun önünden alıp ablasının evine götürdü. Evde iken benimle evleneceğini söyleyerek cinsel ilişkiye görmek istedi. Başlarda pek razı olmadım, ancak sonra kabul ettim. Bu şekilde elbiselerimi çıkardı ve kendisiyle cinsel ilişkide bulunduğumuzu zannediyorum. Şikayetçi değilim" şeklinde konuştu.


Savcı, delillerin toplanması üzerine davayla ilgili mütalaasını açıklayarak, Abdullah G.'nin A.Y.'ye karşı 'cinsel istismar' suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, 'alı koymak' suçundan ise 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Savcı ayrıca, Şehri B.'nin üzerine atılan suçun sabit olmadığından beraatını istedi. Duruşma karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 15:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?