4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Circus Anatolia Sirki’nde tehlikeli gösteri

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk uluslararası sirki olan Circus Anatolia’yı Samsun’a getirdi. Dünyaca ünlü Karyakin Circus Ailesi’nin üyeleri Victor Karyakina, eşi Olga ve kızı Katia’nın katılımı ile gerçekleşen uluslararası sirk Sevgi Kafe yanında gösterilere başladı.
Bir saat süren gösteride Karyakina ailesi sirke gelenleri önce güldürdü.

Ardından Milano Uluslararası Sirk Festivali’nde altın madalya, Bolşay Sirk Festivali’nde jüri özel ödülü alan 6 yaşındaki Katia Karyakina, babası Victor’la birlikte akrobasi ve denge gösterisi yaptı. Vücudu adeta lastik gibi kıvrılan küçük Katia’nın güvercinlerle yaptığı gösteri de beğeniyle izlendi. Victor Karyakina’nın elleri kelepçeli ve bütün vücudu zincirlerle bağlanarak gerçekleştirdiği gösteri ise sirke gelenleri korkuttu.


Sirkin kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Servet Yalçın’ın yaptığı açıklamaya göre, ilk defa 108 yıl önce Amerika’da gerçekleştirilen gösteride, elleri kelepçeli ve bütün vücudu 18 metrelik zincirle bağlı Victor Karyakina ayaklarından yakılan halatla asılı olduğu halde zincirlerden yarım dakikada kurtulmayı başardı. Servet Yalçın, bu gösterinin Türkiye’de ilk defa Samsun’da gerçekleştirildiğine dikkat çekti.


Sirkin giriş ücretlerinin büyükler için 5 milyon, 12 yaşından küçükler için 3 milyon 500 bin lira olduğu öğrenilirken, Uluslararası Circus Anatolıa Sirki’nin Türkiye’nin bütün illerinde gösteri yapacağı kaydedildi.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2004 Pazar 09:20:51
Güncelleme :12 Eylül 2004 Pazar 16:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?