2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çocuk kaçırana linç

Samsun'da, altı yaşındaki bir kız çocuğunu kaçırmak isteyen zanlı, adliyeye çıkarılışı sırasında çocuğun yakınları tarafından linç edilmek istendi.

Dün akşam saatlerinde annesi ve teyzesi ile birlikte Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı Aqua Park mevkiinde denize giden G.K. (6), çocuklarla buradaki parkta oynamaya başladı. Bu sırada Kilisli olduğu öğrenilen Halil D. (45), parkta oynayan çocuklara para vererek kendisiyle gelmesini istedi. G.K.'ya 5 TL para verdiği ileri sürülen zanlı, çocuğu yanına alarak götürmeye çalıştı.

Korkarak geri dönmek isteyen çocuğun göğsüne bıçak dayayarak korkutan Halil D., küçük G.K.'yi yanına alarak Atatürk Bulvarı'na çıktı. Yeğeni G.K.'yı merak edip parka bakan teyze S.T.'ye buradaki çocuklar bir adamın çocuğu götürdüğünü söylediler. Çocukların tarifine göre Atatürk Bulvarı'na çıkan S.T., bir adamın elinde yeğenini uzaktan görerek tanıdı. Yanlarına giderek çocuğu almaya çalışan teyzeyi zanlı Halil D. iterek uzaklaştırmak istedi. Çevreden yardım isteyen teyze S.T., çevrede dolmuş bekleyen iki genç ve vatandaşların yardımıyla çocuğu kurtardı ve polisten yardım istedi. Çevredekilerin yardımıyla yakalanan şahıs, polise teslim edildi.

Tanıkların ve aile bireylerinin ifadesi doğrultusunda gözaltına alınarak emniyete götürülen Halil D., sorgunun ardından bugün Samsun Adliyesi'ne çıkarıldı. Polislerin arasında elleri kelepçeli adliye merdivenlerini çıkan zanlıya çocuğun babası E.K. ve amcası E.K. saldırdı. Bu sırada arbede yaşandı. Çocuğun yakınlarının linç girişimi polis tarafından güçlükle önlendi. Daha sonra zanlı adliyeye çıkarıldı.

Bu arada, mağdur olan çocuk, annesi ve teyzesi ile birlikte adliyeye getirildi. Doktor kontrolünde G.K.'nın göğsünde bıçak yarası, vücudunun çeşitli bölgelerinde morluk tespit edildi. Zanlının adliyede sorgusu sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 16:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?