2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çocuklar çocukları eğlendirdi

İlkadım Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinlikleri kapsamında Gazi Sahnesi'nde çocuklara özel eğlence programı düzenlendi.


Birbirinden güzel etkinliklerin ve tiyatro gösterilerinin sergilendiği programda çocuklar gönüllerince vakit geçirdi. Küçük Eller Çocuk Tiyatrosu'nun sergilediği Kukla Tiyatrosu'nda “Ağustos Böceği ile Karınca”nın öykülemesi sahnelendi. Çocukların büyük bir zevkle izlediği Kukla Tiyatrosu büyüklerin de beğenisini kazandı. Kukla Tiyatrosu'nun ardından Çocuk Bağlama Dinletisi yer aldı. Öğrencilerin büyük bir ustalıkla yeteneklerini ortaya çıkardığı müzikal, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Büyük keyifle dinlenen ve ustalıkla icra edilen bağlama dinletisinin ardından Çocuk Halk Dansları Gösterisi sahnelendi.

Yöresel kıyafetlerle oynanan halk dansları gösteriyi adeta, görsel şölene dönüştürdü. Büyüklerin çocuklar kadar zevk alarak izlediği program alkışlarla ödüllendirildi. Türk milletinin yarınları da en güzel şekilde görebilmesi için yarınların teminatı çocuklara Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulduğu günün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak hediye edildiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Çocukların kendilerine hediye edildiği bu kutlu günde her yıl bu mutlu günlerini tüm dünya çocuklarıyla paylaşmakta, tüm dünyaya sevgi, barış,iyilik mesajı vermektedirler. Dünya milletlerinin bu çağrıya kulak vermeleri, insanlık aleminin hiçbir zaman savaş, kan ve acı görmemesi dileğiyle, tüm çocuklarımız ve siz kıymetli misafirlerimizin bayramını kutlar, saygılar sunarım” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 19:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?