6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Çocuklar evlerinde sünnet edilecek

İlkadım Belediyesi tarafından organize edilen sezonun en büyük sünnet şöleni için ailelere sünnet kıyafetleri teslim edildi.

Kıyafet dağıtımında konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Çocukların sağlığı herşeyden önemli" dedi.

Türkiye'de ilk kez yapılan ve yerel yönetimlere örnek olan bu uygulamayla 200 çocuk evinde sünnet edilecek. Şölen havasında geçecek kutlamalar öncesi sünnet çocuklarına kıyafetleri dağıtıldı.

İlkadım Belediyesi Kültür Merkezi'nde çocuklara dağıtılan sünnet kıyafetleri anne ve babaların yüzünü güldürürken, çocukları sevince boğdu.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 26 Temmuz cumartesi günü Samsun Fen Lisesi önünden saat 12.30'da hareket edecek olan konvoyla başlayacak şehir turunun, teleferik, hayvanat bahçesi ve fuar alanının gezilmesi ile devam edeceğini söyledi.

Hayvanat bahçesini gezme fırsatını ilk defa yakalayacak olan çocukların fuar alanında çarpışan araba, atlı karınca ve dönme dolaba binerek eğlencenin keyfini doyasıya çıkaracağını anlatan Tok, şöyle konuştu: "Fuar alanından Cumhuriyet Meydan'ına geçecek olan sünnet çocukları burada ikramlarla karşılanıp, İllizyonist, Karagöz-Hacivat, çeşitli gösteriler ve sürpriz hediyelerle eğlendirilip sevindirilecek. Şölen, yerel sanatçı Osman Öztekin'in konseri ile sona erecek."

Amaçlarının sünnet olacak çocuklara ve ailelerine güzel bir gün yaşatmak olduğunu anlatan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, çocukların sağlığının her şeyden önemli olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı: "Toplu sünnetlerde çocukların ruh sağlığı kötü etkileniyor. Cerrahi ve hijyen açısından da sıkıntı oluşabiliyor. Hem çocuklarımızın, hem de ailelerimizin sünnet hadisesini daha güzel bir şekilde yaşamalarını ve ileride bu yaşadıklarını unutamayacakları bir hatıra olarak saklamaları için evde sünnet uygulaması başlattık ve buna uygun bir proğram yaptık."

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 17:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?