2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çocuklar hastanede eğitiliyor

Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar, hastane içindeki ilköğretim okulu sayesinde derslerinden geri kalmıyor.


Milli Eğitim Bankalığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle milli eğitim sistemi içerisinde yer alan hastane ilköğretim okullarında, hastanelerde uzun süreli tedavi gören çocuklara eğitim veriliyor. Türkiye'de 47 adet hastane okulu bulunurken, Samsun'da Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nde 145, Doğumevi Hastanesi'nde 245 ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 79 öğrenci okul sayesinde eğitim alıyor. Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nde başhekimlik tarafından kurulan ilköğretim
okulunda, öğretmenler Elvan Tayıncı ve Feyza Çetiner tarafından hastalığı nedeniyle yatağından kalkamayan miniklere bilgisayarların da yardımıyla odalarında eğitim veriliyor.


Samsun İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi gören çocuklarla bir araya geldi. Hastane ilköğretim okullarının verdikleri hizmetle bir eğitim kurumu olmanın yanı sıra hasta çocukların bir nevi psikolojik destek birimi niteliğini taşıdığını ifade eden Nas, "Yapılan eğitim çalışmaları çocuklarımızı hasta psikolojisinden kurtarıp, hayatın içerisine yeniden katmaktadır. Özellikle uzun süreli tedavi gören çocuklarda bu durum daha da belirgin olarak
gözlenebilmektedir" dedi.
Hastane ilköğretim okullarında bir aydan uzun süre kalan çocuklara ders notu verildiğini belirten Nas, "Öğrencinin gösterdiği performans öğrencinin kayıtlı olduğu okula gönderiliyor. Bunun dışında notla değerlendirme yapılmıyor. Hastane ilköğretim okullarında eğitim görmüş çocuklarımızın karne, diploma gibi işlemleri kayıtlı bulundukları okullarınca yürütülmeye devam ediliyor" şeklinde konuştu.
Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Selim Bozkurt ise, hastane okulunun gurur duydukları bir kuruluş olduğunu, okullarda çocukların psikolojik olarak da ayrıca iyi durumda olmalarının tedavi süresince katkısının çok fazla olduğunu vurguladı.


Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Hastane Okulu öğrencilerinden Dilara Kurnaz, okulda kitaplar okuduklarını, oyunlar oynadıklarını, akşamları da okulda kalmak istediğini söyledi. Gördükleri eğitimle derslerinden geri kalmadıklarını belirten Kurnaz, çok mutlu olduğunu söyledi. Öğrenci velileri de, verilen eğitimden çok memnun olduklarını dile getirdi.
Hastane okulu öğrencileriyle yakından ilgilenen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, öğrencileri öperek onlara onur belgesi ve hediyeler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 18:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?