2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çocuklar içerde aileler dışarda terledi

İlköğretim ve orta öğretim öğrencileri için gerçekleştirilen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı bugün yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri için Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı bugün yapıldı. Samsun ve ilçeleri Alaçam, Bafra, Çarşamba, Havza, 19 Mayıs, Terme ve Vezirköprü'de toplam 348 salonda sınav gerçekleştirildi. Samsun'da 6 bin 156 öğrencinin girdiği sınavda öğrenciler sınıflarda sorular ile savaşırken aileleri ise heyecanla okul önlerinde çocuklarını bekledi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas beraberinde İlköğretim Müfettişleri Başkanı Ahmet Kalyoncu ve Sınavlardan Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin Göktürk ile birlikte Ticaret Meslek Lisesi'nde basın açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında öğrencilerin parasız yatılı veya burslu okumalarına ve bu öğrencilere yapılacak sosyal yardımlara ilişkin esasları yapılan sınavla düzenlemenin amaçlandığını belirten Tahsin Nas, "Sınava, Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olan, öğrenim görmek istedikleri okulun yönetmeliğinde tespit edilen kayıt şartlarını taşıyan, bulundukları sınıfta bir yıllık olup sınıfını geçmiş olan, orta öğretim kurumlarında, sınava girdiği ders yılında ve daha önceki yıllarda okuldan tasdikname ile uzaklaştırma ve daha ağır bir ceza almamış olan, ailenin yıllık gelir toplamından fert başına düşen 2009 yılı için 4.353 TL'lik net miktarın içinde bulunulan mali yılın bütçe kanununun (M) işaretli cetvelinde belirtilen Milli Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının dört katını geçmemek kaydıyla maddi imkanlardan yoksun bulunması gerektiği şartları taşıyan öğrenciler sınava girebiliyor" dedi.

Sınavla ilgili bilgi veren Tahsin Nas, "Her yıl tespit edilen parasız yatılılık ve bursluluk kontenjanlarının 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamına giren öğrencilere yüzde15'i, oturdukları yerde ilköğretim okulu bulunmayan öğrencilere yüzde 10'u, öğretmen çocuklarına yüzde 25'i ve diğer öğrencilere yüzde 50'si ayrılır"diye konuştu.

Ayrıca, SBS sınavlarının ise, 6.sınıflar için 13 Haziran, 7.sınıflar için 7 Haziran, 8. sınıflar için ise 6 Haziran 2009 tarihlerinde yapılacağı öğrenildi. Sınav sonuçları 31 Temmuz 2009 tarihinde açıklanacağı ileri sürüldü,
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 16:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?