6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Çocuklardan kütüphaneye yoğun ilgi

Samsun'un Bafra ilçesinde eğitim ve öğretim veren asırlık okullardan Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri, Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesi'ni ziyaret etti.


Bafra Barbaros İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Sadettin Kutlu rehberliğinde 60 öğrenci kütüphaneyi ziyaret ederek üye oldu. Öğretmen Sadettin Kutlu, okul genelinde, öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını geliştirmek, kültür seviyelerini yükseltmek, boş vakitlerini kitap okuyarak faydalı bir şekilde değerlendirmek için yoğun bir şekilde kitap okuma çalışmalarına başladıklarını söyledi.


Kütüphane Müdürü Muharrem Orta, öğrencilerin kütüphaneyi tanımak, incelemek, öğrenmek ve üye olmak amacıyla ziyaret ettiğini ifade ederek, "Bafra genelinde değişik yerlerde faaliyet gösteren 75 yıllık bir geçmişi olan Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesi, 1995 yılında yeni binasına taşındı. Şuan kütüphanemizde çeşitli konularda 30 bin kitap var. Bu konuda ücretsiz internet merkeziyle, Bafra'daki öğrencilere ve halka hizmet veriyoruz" dedi.


Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerinden Furkan Erdoğan, "Kitap en iyi arkadaştır, bilinciyle hareket ediyoruz. Kitap okumak, daha çok bilgi öğrenmek istiyoruz. Bu nedenle de, Kütüphanenin zengin kitap kaynaklarından faydalanmak için kütüphaneye geliyoruz" diye konuştu. Öğrencilerden Kardelen Toraman ise, "Öğretmenlerimiz, okula geldiğimiz ilk gönden itibaren bizlere kitap okuma sevgisini aşıladılar. Bizler, televizyon veya bilgisayar başında oyunla, eğlenceyle, gereksiz dizileri seyrederek sağlığımıza zarar vermek yerine, kitap okuyarak daha bilgili vatandaş olmak istiyoruz. Bu amaçla da kütüphaneye üye olmak için geldik" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 14:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?