4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Coğrafyacılar şampiyon

COĞRAFYACILAR ŞAMPİYON

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) 2. Geleneksel Öğrenci Konseyi Futbol Turnuvası'nda coğrafyacılar şampiyon oldu.

Eğitim Fakültesi Atakum Yerleşkesinde yapılan final maçında Fen Fakültesi Coğrafya Bölümü 2. Sınıf öğrencileri ile Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri karşılaştı. Coğrafyacıların 3-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan müsabaka, kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu.

OMÜ Öğrenci Konseyi'nin organize ettiği ve 120 takımın katıldığı turnuvada şampiyon takım 500 TL, ikinci takım 300 TL para ödülü almaya hak kazandı. İkincilik kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven'in elinden alan matematik öğretmeni adayları final maçındaki hırslı mücadeleleri ve centilmenlikleriyle takdir topladılar.

Şampiyon takımın kupa ve madalyalarını, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut verdi. Arkadaşlarını desteklemeye gelen coğrafya bölümü öğrencilerinin tezahüratları eşliğinde kupa alan futbolcuların çok mutlu oldukları gözlendi. Ahmet Bulut kupa töreninde yaptığı konuşmada, sporun birleştirici etkisine vurgu yaptı. Şampiyon takımı tebrik eden Bulut; "Spor; dostluk, barış ve kardeşlik olgularını barındırmanın yanında, ruhsal ve fiziksel yönden de huzur sağlar. Uzun yıllar spor yapmış biri olarak bu yararları iyi biliyorum. Öğrencilerimiz de öğretim yılının stresini bu turnuvayla atmış oldular. Profesyonel futbolculara taş çıkartacak bir mücadele sergilediler. Bu vesileyle sadece şampiyon takımı değil, bütün takımları tebrik ediyorum. Çünkü onlar da dostça rekabetin sportif güzelliklerini sergilediler. Umarım ileride bu tip organizasyonlar artarak devam eder. Rektörlük olarak bu tip çalışmalara destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

Kupa töreninin sonunda objektiflere poz verildi.

COĞRAFYACILAR ŞAMPİYON
COĞRAFYACILAR ŞAMPİYON
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 15:28:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 15:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?