2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çok çabaladı ama engel olamadı

Samsun'da, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mahkeme kararıyla bedeli ödenerek evinin yıkılmasına karar verilen şahıs, görevlilere zor anlar yaşatmasına rağmen evinin yıkılmasına engel olamadı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ arasında 2004 yılında imzalanan protokol gereği Samsun Çay Mahallesi Gecekondu Dönüşüm ve Kentsel Yenileme Projesi kapmasında yıkılacak olan evlerin arasında bulunan Raif Akgül'e ait ev ile ilgili anlaşma sağlanamayınca mahkeme kamulaştırma kararı aldı ve söz konusu şahsın hesabına 23 bin 794 TL para yatırıldı.

Daha önce de birçok kez evini ve evinin altındaki dükkanındaki eşyalarını boşaltması için kendisine ek süre verilen Raif Akgül, bugün yıkım ekiplerini
karşısında görünce çılgına döndü. Mahkemenin devam ettiğini ileri sürerek, evinin yıkılmasının yasal olmadığını iddia eden Raif Akgül, yıkım ekibini ve belediye görevlilerini yıkımı ertelemek için ikna etmeye çalıştı. Raif Akgül, ne yaptıysa görevlileri ikna edemeyince, "Yıkın sizinle mahkemede görüşürüz" diyerek evin yanından ayrıldı. Samsun 1. İcra Mahkemesi görevlileri ve zabıta ekipleri gözetiminde evin kapıları çilingir yardımıyla açıldı ve bazı eşyalar kamyona yüklenip iş makinesi yardımıyla yıkım gerçekleşti. Polis ekipleri yıkım sırasında geniş güvenlik önlemi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 18:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?