2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çöp dökme cinayeti davası başladı

ÇÖP DÖKME CİNAYETİ DAVASI

Samsun'da komşusunu evinin önüne çöp bıraktığı gerekçesiyle çakı bıçağıyla kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şahsın yargılanmasına başlandı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında sanık İsmet E. kendini savundu. Duruşma sırasında gözyaşı döken İsmet E., "Ben, apartmanın yöneticisiyim. Ölen Savaş Bayar komşum olur. Olay günü abdest alıp camiye gitmek için evden çıktığımda Savaş Bayar'ın bir avuç çöpü evimizin yanında bulunan ve 'Çöp dökmek yasaktır' yazısı yazdırdığımız yere bıraktığını gördüm. Kendisine 'Ağabey ayıp olmuyor mu? Buraya 'çöp dökmek yasaktır' yazısı yazdırdık. Çöpünü niçin buraya döküyorsun'

dediğimde bana yumruk attı. Komşumuz Dursun Ali Ç. aramıza girdi ve bizi ayırdı. Ben camiye doğru giderken arkamdan gelen Savaş Bayar, bana elinde alüminyum sopayla saldırdı. Bu sırada bende bıçağımı rastgele savurdum ve bıçakladım" dedi.

Ölen Savaş Bayar'ın eşi A. Bayar ise, İsmet E.'den şikayetçi olduğunu söyledi. Eşinin tek suçunun temiz olmak olduğunu ifade eden A. Bayar, "'Çöp dökmek yasaktır' yazısını eşim kendi yazdırdı. Benim eşim onun kapısının önünü de sürekli süpürüyordu. Temizlik yapmak suç mu? Cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Dursun Ali Ç. (55), "İsmet E. ile Savaş Bayar'ın tartıştıklarını gördüm. Aralarına girdim ve ayırdım. Birbirlerine kötü sözler sarf ediyorlardı. Ölen Savaş'ın iki bina arasındaki yolu temizleme alışkanlığı vardı. Sürekli burayı temizlerdi. Benim onları ayırdığımda birbirlerine vurma olayını görmedim. Ancak, ben ayrıldıktan sonra olay meydana gelmiş" şeklinde konuştu.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. İlkadım ilçesi Saitbey Mahallesi'nde yaklaşık 2 ay önce meydana gelen olayda, komşular arasında konteynıra çöp atma meselesi yüzünden kavga çıkmış ve çöpü konteynıra değil de evinin yanına bıraktığı iddiasıyla kavga ettiği Savaş Bayar'ı (52) kalbinin üzerinden bıçaklayarak öldüren DDY'den emekli İsmet E. (65) tutuklanmıştı.

ÇÖP DÖKME CİNAYETİ DAVASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 15:09:02
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 16:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?