4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Çöp dökme cinayetine 15 yıl hapis

ÇÖP DÖKME CİNAYETİNE 15 YIL HAPİS

Samsun'da komşusunu, evinin önüne çöp bıraktığı gerekçesiyle çakı bıçağıyla kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şahıs, yargılandığı mahkeme tarafından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İlkadım ilçesi Saitbey Mahallesi'nde yaklaşık 5 ay önce meydana gelen olayda, komşular arasında konteynıra çöp atma meselesi yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Savaş Bayar'ı (52) kalbinin üzerinden bıçaklayarak öldüren DDY'den emekli İsmet E.'nin (66) yargılanması sona erdi. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında kendini savunan İsmet E., "Ben, apartmanın yöneticisiyim. Ölen Savaş Bayar komşum olur. Olay günü abdest alıp camiye gitmek için evden

çıktığımda Savaş Bayar'ın bir avuç çöpü evimizin yanında bulunan ve 'Çöp dökmek yasaktır' yazısı yazdırdığımız yere bıraktığını gördüm. Kendisine 'Ağabey, ayıp olmuyor mu? Buraya 'çöp dökmek yasaktır' yazısı yazdırdık. Çöpünü niçin buraya döküyorsun?' dediğimde bana yumruk attı. Komşumuz Dursun Ali Ç. aramıza girdi ve bizi ayırdı. Ben camiye doğru giderken arkamdan gelen Savaş Bayar, bana elindeki alüminyum sopayla saldırdı. Bu sırada ben de bıçağımı rastgele savurdum ve bıçakladım" dedi.

Mahkeme, İsmet E.'yi tahrik altında adam öldürmek suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

ÇÖP DÖKME CİNAYETİNE 15 YIL HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2010 Pazartesi 14:10:05
Güncelleme :29 Mart 2010 Pazartesi 14:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?