2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çöpte yüzlerce ilaç bulundu

Samsun'da bir çöp konteynıra atılan yüzlerce tıbbi ilaç ile ilgili soruşturma başlatıldı.


Belediye temizlik işçilerinin sabah saat 07.30'da İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi Pınarhisar Sokak'ta bulunan çöp konteynırına atılmış yüzlerce tıbbi ilacı fark etmesi üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 2 saat boyunca inceleme yaptı.


Sağlık ekipleri, çöpteki atıkların arasında enfeksiyon, tansiyon, alerji, kolesterol, mantar ilaçları, vitamin ve enjektörlerin bulunduğunu ve ilaçların önemli ölçüde tehlike arz ettiğini söyledi. Yüzlerce ilacın birçoğunun kupürlerinin kesilerek alınması dikkat çekti.
Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile Olay Yeri İnceleme'ye bağlı ekiplerin yaptığı araştırmada, çöpte bir ilaç mümessiline ait çok sayıda kartvizit bulunduğu görüldü. Polisler ve sağlık görevlileri tarafından toplanan reçeteli ilaçların tarihinin geçtiği öğrenildi.
İlaçlar, Olay Yeri İnceleme ekiplerince parmak izi testi için şubeye götürüldü. Daha sonra imha edilecek olan ilaçların yaklaşık maliyetinin 50-60 bin TL arasında olduğu tahmin ediliyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 17:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?