2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çöpteki ilaçların sırrı çözüldü

Samsun'da çöpte bulunan yaklaşık 60 bin TL değerindeki ilaçları, mümessilin kotasını doldurmak için annesi ve tanıdıklarının üzerine yazdırdığı belirlendi.


4 Ağustos günü İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi Pınarhisar Sokak'ta bulunan çöp konteynırına atılmış yaklaşık 60 bin TL tutarındaki yüzlerce tıbbi ilaçla ilgili soruşturma tamamlandı. İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, ilaç mümessili Burhanettin A.'yi gözaltına aldı. Soruşturmasını derinleştiren polis, anne Ayşe A.'nın, oğlunun evde biriktirdiği ilaçları çöpe attığını tespit etti.


Burhanettin A.'nın, çalıştığı firmanın ilaçlarını satmak ve kota doldurmak için ilaçların kupürlerini alıp annesi Ayşe A. ile bazı tanıdıkları ve vatandaşların sağlık karnelerine işlettirdiği, bu nedenle kupürleri alınan ilaçları da evde biriktirdiği iddia edildi. Evde biriken ilaçları, temizlik yapan anne Ayşe A.'nın oğlundan habersiz çöpe attığı belirlendi. Konulan kotayı doldurmak ve firmanın ilaçlarını satmak için bu yönteme başvuran zanlı, 'dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 19:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?