2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Çöpten tasarruf edilecek

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, çöp toplama işini kendilerinin yapmasıyla yılda 5 milyon lira tasarruf sağlayacaklarını söyledi.


Başkan Necattin Demirtaş, Pazar Mahallesi esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. Mukayyitzade Sokak üzerinde ticaret yapan esnafların onuruna verdiği kahvaltıya katılan Başkan Demirtaş, esnafın taleplerini dinleyerek, sorunları hakkında bilgi aldı. Esnaflarla bir süre sohbet eden Başkan Demirtaş, belediye çalışmaları hakkında esnaflara bilgiler aktardı. Çöp toplama hizmetinin aralık ayından itibaren belediyenin kendisinin yapacağını anlatan Başkan Demirtaş, özel şirketin çöp toplama ihalesinin aralık ayı sonu itibariyle sona ereceğini belirterek, çöp toplama hizmetini belediyenin kendisinin yapması sonucu, yılık kara geçecekleri anlattı. Özel şirket aracılığıyla yapılan çöp toplama hizmet bedelinin daha önce yapılan anlaşmayla aylık 700 bin TL olarak belirlendiğini, aralık ayının sonuna kadar hizmeti sürecek olan çöp toplama hizmet bedelini yaptıkları pazarlıkla aylık 500 bin TL'ye çektiklerini ifade eden Demirtaş, yılbaşında çöp toplama hizmetini belediyenin yapmasıyla, yılda 5 milyon kar sağlayacaklarını vurguladı. Merkezi hükümetten İller Bankası aracılığıyla aylık ortalama 1 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 12 milyon TL para gönderildiğini açıklayan Demirtaş, çöp toplama şirketine yılda 8 milyon 400 bin TL para ödendiğini, geriye kalan 3 milyon 600 bin TL'nin yıllık personel maaşına bile yetmediğini, belediyenin her yıl açık verdiğini ifade etti. İller Bankası'ndan personel maaşı ve hizmet yapmak için gönderilen paranın, sadece personel maaşını ödemeye kalktığında ucu ucuna yettiğini belirten Demirtaş, İller Bankası'ndan aylık 1 milyon TL olarak gelen paranın 700 bin TL'sini çöp toplama şirketine vermenin akıl mantık işi olmadığını, geriye kalan para ile bırakın hizmeti, personel maaşını bile ödemenin mümkün olmadığını söyledi. Belediyenin çöpü kendisi toplamasıyla personel masrafı da yapmayacaklarını anlatan Demirtaş, ''Çöpü kendimiz toplamak istiyoruz. Bu sayede hem yakıttan hem de personel giderinde kar edeceğiz. Bir yıl sonra araç masrafını da amorti edeceğiz” dedi.


Belediye meclisinden alınan yetki ile 1 milyon 700 bin TL kredi çekerek 18 adet çöp toplama aracı alacaklarını kaydeden Demirtaş, ''Bize siz 'bu işi yapamazsınız, beceremezsiniz' deniyor. Biz işimizi ve ne yapacağımızı iyi biliyoruz. Belediyeyi planlı ve akılı hesap yöntemleriyle icralık durumdan kurtardık. Her şeyi belli bir düzene ve programa soktuk. Her şeyimiz sistemli gidiyor. Evelallah bu işin de üstesinden geleceğiz” diye konuştu.


Yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle tespit ettikleri ihtiyaç sahibi 2 bin aileye 50 TL'lik yardım çeki vereceklerini söyleyen Demirtaş, “Bu sene böyle bir uygulama yaptık. Hesaplı, akıllı, belli bir program ve sistem dahilinde iş yapıyoruz. Bu yardım çekini alan vatandaşım ihtiyacını alacak. İhtiyacı olmayanı almayacak. Gıda paketi vermeyi düşünmüyorum. Çünkü o gıda paketinin içinde vatandaşımın ihtiyacı olamayan ya da elinde bulunan bir yiyecek olabilir. Vatandaşım ihtiyacı olan gıdayı kendisi alsın” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 18:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?