2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Cüceloğlu öğretmenlerle buluştu

 İletişim Uzmanı, Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Samsun'da okul idarecileri ve rehber öğretmenleri ile bir araya gelerek bilgilerini paylaştı.


Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Samsun Final Okulları'nın işbirliğiyle "Başarılı Okul Kültürü Oluşturmada Eğitim Liderliği" konulu seminer düzenlendi. Özel Samsun Final Okulları Konferans Salonu'nda yapılan seminere Vergi Daire Başkanı Şuayip Sevgi, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Özel Samsun Final Okulu Kurucu Müdürü Cengiz Karaca, okul idarecileri ve çok sayıda öğretmen katıldı.


Atakum ilçesinde görev yapan ilk ve ortaöğretim kurumlarının okul idarecileri ile rehber öğretmenlerine yönelik yapılan seminerde bilgilerini paylaşan İletişim Uzmanı, Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, "Rehber öğretmenler eğitimin bir bilgi yönü kadar, eğitimin insanın bir varoluş alanıyla da ilgilenmesi gerekir. İnsanın inanışları, duyguları, değerleri ve tutumları eğitimde önemli bir yer oynuyor.

Fakat bütün bunların hayata geçirebilmek için davranışa yansıması gerekir. Bilginin varoluşla özümsenerek davranışa geçmesi oldukça önemli bir kavramdır. İnsanlar birbirlerini iletişim içinde var eder. İki insan birbirini farkına varınca, istese de istemese de sözlü veya sözsüz iletişim başlar" dedi.


Prof. Dr. Cüceloğlu konuşmasının ikinci bölümünde, karı-koca içerisindeki iletişim, sınıfta öğrenci-öğretmen iletişimi, okul ortamında yönetici-öğretmen arasındaki iletişim konularıyla ilgili katılanlara bilgi verdi. Eğitimin ailede başladığını ve yaşam boyunca sürdüğünü kaydeden Recep Aktaş, "Ama bunun içinde ilköğretim ve lise hayatının ayrı bir yeri vardır.

Görevde olduğumuz süre içerisinde okullarımızda verimli, kaliteli ve başarılı bir eğitim kültürü oluşturmanın temellerini atmak için uğraştık ve bu konuda büyük aşama kat ettik" diye konuştu.


Cüceloğlu'nın Özel Final Okulları'ndaki çalışmalarının, okullarının açılmasıyla birlikte başladığını belirten Okul Kurucu Müdürü Cengiz Karaca, Doğan Cüceloğlu hocanın, okullarda olması gereken akademik başarının yanında, yaşam başarısının yükseltilmesi, öğretmen, öğrenci ve veli arasındaki sağlıklı iletişimin kurulması gibi çeşitli konularda kendilerine yol gösteren bilgiler verdiğini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 18:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?