6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Cumhurbaşkanı Gül'e sevgi seli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı Tütün İskelesi'nde vatandaşların kendisine gösterdiği sevgi selini karşılıksız bırakmadı.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir dizi ziyaret ve törenlere katılmak üzere geldiği Samsun'da, valilik önünde resmi törenle karşılandı. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül'ü, çok sayıda basın mensubu takip etti.

Cumhurbaşkanı Gül, şeref defterini imzaladıktan sonra, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun'da bulunan ünlü Atatürk Anıtı işlemeli vazo hediye etti. Vali Güzeloğlu, Gül'e, Samsun'la ilgili brifing verdi.


Cumhurbaşkanı Gül, valilik ziyaretinin ardından, Sahil Yolu'nda yapımı tamamlanan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 18 silah arkadaşıyla birlikte Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere Samsun'a ayak bastığı noktadaki Tütün İskelesi'ni gezdi. İskeleye giriş sırasında yüzlerce vatandaş Cumhurbaşkanı Gül'e sevgi gösterisinde bulundu. 'Seninle Gurur Duyuyoruz', 'Her zaman yanınızdayız' şeklinde pankart açan, slogan atan vatandaşlar, alkışlayarak da sevgilerini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların sevgi gösterisine yanlarına giderek ve ellerini sıkarak karşılık verdi. Cumhurbaşkanı, vatandaşlarla tek tek tokalaştı ve el salladı, hediye edilen çiçekleri kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Umut ismindeki bir bebeği de sevdi.


Vatandaşların sorunlarını dinleyen Cumhurbaşkanı'nı, Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ve üyeler, asker selamıyla karşıladı.
Bandırma Vapuru gemisi şeklinde dizayn edilen ve Büyük Önder ile 18 silah arkadaşının heykellerinin bulunduğu iskeleyi gezen Cumhurbaşkanı Gül, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan bilgi aldı.


İskeleden ayrılan Gül, tezahüratta bulunan vatandaşların tekrar yanına giderek onları selamladı. Cumhurbaşkanı, Bandırma Vapuru Müzesi'ni de gezdi. Büyük Önder'in odası, gemi mürettebatı ve Atatürk'ün eşyalarının bulunduğu bölümleri gezen Cumhurbaşkanı Gül, fotoğraf çektirdikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Başkan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Gül'e Bandırma Müzesi maketi hediye etti.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 13:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?