4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Cumhuriyet eğitim gezileri başladı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI CUMHURİYET EĞİTİM GEZİLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Cumhuriyet Eğitim Gezileri'ne Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı Tütün İskelesi'nde start verildi.

Ordu, Gümüşhane, Rize ve Samsun'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilerin katıldığı Cumhuriyet Eğitim Gezileri Samsun'da Atatürk'ün karaya ayak bastığı noktada bulunan Tütün İskelesi önünden başladı. Çanakkale'yi gezecek olan öğrencilerin uğurlanması için düzenlenen törene Samsun Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Milli Eğitim Bakanlığı Turizm Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta, Samsun Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Cumhuriyet Eğitim Gezileri'ni ilk ve orta öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin Çanakkale ve milli mücadele destanının önemini kavramalarına ve milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak, başarılı öğrencileri ödüllendirmek ve ülkenin özellik ve güzelliklerini tanıtmak, tanışıp kaynaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlendiğini söyleyen Samsun Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, "Ancak yaşayan bilebilir, gören anlayabilir. Bir çok şey kitaplarda yazıyor ama o ruhu insanın içinde hissetmesi için mutlaka gidip görmesi gerekiyor. Çocuklarız daha lise döneminde öğrenciyken bu ülkenin değerlerini bizzat gidip görüyorlar" dedi.

Bu sene 8 bin öğrencin bu gezilere katılacağını belirten Milli Eğitim Bakanlığı Turizm Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta "Milli Eğitim Bakanlığı şuana kadar bu proje ile 58 bin öğrenciyi bu mukaddes yerlere gönderdi. Oradaki şehitliklerle, önemli tabyalarla buluşmalarını sağladı. Bu senede 8 bin öğrencimizi göndereceğiz. Biz Bakanımız Nimet Çubukçu önderliğinde böyle bir kıvılcım yakıyoruz. Önemli olan bu kıvılcım neticesinde organizasyonu yerel imkanlarla geliştirmek" diye konuştu. Atatürk'ün Samsun'a çıktığı noktadan öğrencilerin uğurlandığını hatırlatan Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, "Bu proje Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da ulusal Kurtuluş Savaşı kıvılcımını yakmak üzere Samsun'da karaya çıktığı bu noktada gençlerimizi tarihimizin güzel mekanlarına götürmek, bilinçlendirmek ve bu sonuçta oluşan birikimi gelecek kuşaklara aktarmak için buradayız" şeklinde konuştu.

Öğrenciler çekilen toplu fotoğrafın ardından otobüslerle Çanakkale'ye uğurlandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI CUMHURİYET EĞİTİM GEZİLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 17:54:00
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 18:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra tayfur IP: 88.226.4.xxx Tarih : 25.09.2010 19:31:50

bitlis ne zaman gidecek pekii