4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Cumhuriyet Konseri'ne yakışmayan görüntüler

4 bin metrekarelik çadırda 7 bin kişilik kalabalığa seslenen Fuat Saka’nın konseri sürerken, konseri çadır dışındaki sinevizyondan seyreden gençlerden biri kızlara sarkıntılık yapınca kavga çıktı. Kızların yakınlarının tekme-tokat dövdüğü gen, polis tarafından gözaltına alınınca, basın mensuplarına, "Ne olur çekmeyin, anam-babam beni evlatlıktan reddeder" diye yalvardı.
Samsun’da, İlkadım Belediyesi tarafından "İlkadım Belediyesi 1. Ramazan Günleri" çerçevesinde her akşam teravihten sonra çadırda düzenlenen konserler serisinin 15.’sinde Karadenizli türkücü Fuat Saka’nın sahne alacağının duyulması üzerine Samsunlular konsere akın etti. Cumhuriyet’in 81. yılının da Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin okuduğu şiirler ve 81. yıl pastasının kesilmesiyle kutlandığı gecede, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, öğrencilere Atatürk’ün portresi ve Gençliğe Hitabesi’ni hediye etti. Tok, "Cumhuriyetin 81. yılında da hep ileriye gitmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Cumhur, halk, millet demek, Cumhuriyet ise halkın idaresi demektir. Hiç kimse kendini milletin üzerinde görmemelidir. Ulu Önder Atatürk de ’Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ demektedir" diye konuştu. Konuşmanın ardından sahneye ünlü sanatçı Fuat Saka çıktı.

Kalabalık nedeniyle bunaltan sıcakta sahneye çıkan Fuat Saka, "Otobüsün şoförü benim, sizi türkülerimizle Anadolu’da güzel bir gezintiye çıkaracağım" diyerek Karadeniz Bölgesi türkülerini seslendirdi. Ancak sanatçının türkü yolculuğu sürerken, kalabalık nedeniyle konseri çadır dışında kurulan sinevizyondan seyreden S.S isimli bir gencin sarkıntılık yapması ortalığı karıştırdı. Kızlara elle ve sözle sarkıntılık eden S.S.’nin hareketi karşısında konserdeki çok sayıda genç S.S.’ye saldırdı. Gençlerden çadır içine kaçarak kurtulmaya çalışan S.S., zabıta tarafından dışarıya çıkarıldı. Çadır dışında genç kızların aileleri S.S.’ye, "Utanmaz" diye saldırırken, S.S.’de sarkıntılık ettiği kızlara ve ailesine tehdit yağdırdı. Polis tarafından gözaltına alınan S.S., basın mensuplarının fotoğraf ve görüntüsünü çektiğini görünce, önce tehditler savurdu sonra da "Ne olur çekmeyin. Anam-babam beni evlatlıktan reddeder" diye yalvardı.

samsun
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 10:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?