2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Cumhuriyet salonda kutlandı

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Samsun'da sağanak nedeniyle Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yılı kapalı spor salonunda kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında saat 09.00'da Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Valilik Yaşayan Atatürk Salonu'nda tebrikleri kabul etti. Kutlama programı yağmur nedeniyle Yaşardoğu Spor Salonu'na alındı. AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu'nun da katıldığı kutlamalarda öğrenciler, askeri erkan, diğer protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri yerlerini aldı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, törene katılanları selamladı.

Salondakilere hitaben konuşma yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 86. yılı milletçe büyük bir sevinç ve mutlulukla kutladıklarını, en büyük bayramın Cumhuriyet Bayramı olduğunu belirterek, "Tüm Türkiye'ye kutlu olsun" dedi.

"Cumhuriyet'i korumak ve yaşatmak, her Türk'ün Atatürk ve ecdadına karşı vazife ile sorumluluğudur" diyen Güzeloğlu, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana, bu büyük yolculuğa ve hedeflere içte, dışta düşmanlık besleyen hain emellerini gerçekleştirmek gayreti içinde olan kesimler sürekli olmuştur. Dün olduğu gibi bugün de her Türk ferdi, Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter devlet yapısını, Cumhuriyetimize yönelik saldırılara karşı milletçe ve devletçe kararlı duruşunu sergilemektedir. Türk milletinin

sarsılmaz iradesi sonucu, Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak azmi tüm hainleri yok edecek, fırsat vermeyecektir. Bölücü teröre karşı yürütülen kahramanca mücadelenin, bu kararlı sonuçta hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizin hatırası önünde milletçe eğiliyoruz" diye konuştu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunu gösterileri sundu. Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bölge Bandosu tören sonunda konser verdi. Öğrenciler ellerinde Türk bayraklarını protokol üyeleriyle birlikte salladı, çalınan şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 12:15:03
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 14:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?