6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

DABO Anadolu'ya basketbol öğretiyor

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) 12 Dev Adam Basketbol Okulları (DABO) Direktörü Samer Şenbayrak, TBF olarak Anadolu'da basketbolun gelişimi adına 12 Dev Adam Basketbol Okulları açtıklarını ve gelişmelerden çok memnun olduklarını söyledi.


12 Dev Adam Basketbol Okulları 5. Türkiye Ligi Şöleni için Bafra'da bulunan 12 DABO Direktörü Samer Şenbayrak ve 12 DABO Danışmanı İsmet Badem, Bafra Kızılırmak Lisesi'nde "Anadolu'da Basketbol Gelişimi ve Sporun Eğitimdeki Rolü" konulu panele katıldı.

Şenbayrak panelde yaptığı konuşmada, spor sayesinde çocukların sosyal açıdan gelişme gösterdiğini ve insanlarla daha kolay iletişim kurduğunu vurguladı. Son yıllarda basketbol sporunun ailelerin çocuklarına yaptırmak istedikleri ilk spor dalı olarak öne çıktığını belirten Şenbayrak, "Basketbolun gelişmesi ve daha da sevilmesi için bir takım çalışmalar yapıyoruz. Sporu sevdirmede ve onların bu spor dalında becerilerini geliştirmede spor okullarının büyük faydalar sağladığına inanıyoruz. Salon sporları içinde dünyada en çok izleyici bulan ve sempati yaratan basketbolun bir okul şemsiyesi altında bilimsel ve amaçlı bir şekilde projelendirilmesi, çocuklarımız ve ülkemiz basketbolu açısından çok önemli. Biz de TBF olarak Anadolu'da basketbolun gelişimi adına 12 Dev Adam Basketbol Okulları açıyoruz ve gelişmelerden çok memnunuz. Federasyonumuzun 12 DABO projesi hizmetiyle gelecekte ülkemize çok yetenekli sporcular kazandıracağına inanıyorum" dedi.


12 DABO Danışmanı ve gazeteci-yazar İsmet Badem ise, Türkiye genelindeki 28 ilden daha büyük bir nüfusa sahip Bafra ilçesinde 12 DABO sayesinde tam bir basketbol şöleni yaşandığını belirterek, spor ve eğitimin birlikte yürütülebilmesi için mahalli yöneticilerin çok çalışması gerektiğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 01:24:06
Güncelleme :3 Mayıs 2008 Cumartesi 01:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?