6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Daire müdürlerine uyarı

Samsun'un Vezirköprü İlçe Kaymakamı Adem Arslan, daire amirleriyle yaptığı toplantıda, vatandaş odaklı hizmet anlayışla, resmi iş ve işlemlerin çağdaş kalite yönetim sistemi içinde yürütülmesi konusunda uyarılarda bulundu. 

Daire müdürleri ile Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda bir araya gelen Kaymakam Arslan, kanun ve yönetmenlik çerçevesinde, eğitimli ve nitelikli personelle teknolojik gelişmelerden yararlanarak hizmet sunumunda hız, kalite, verimlilik ve etkinliğin en üst düzeye çıkarılması gerektiğine işaret etti.
 
Dairelere gelen vatandaşları daire amirlerinin güler yüzle karşılamasını ve güler yüzle uğurlamasını isteyen Arslan, "Önemli olan, yönetici olarak adil doğru çözümler bulmak. Hoşgörü ortamında bunları vatandaşlara anlatabilmek. Bu nedenle, toplumda olması gereken ve devlet dairelerinin de olmazsa olmazı olan zamanı kullanmak çok önemli. Vatandaş, 'adaletli görev yapılıyor, işlerimiz zamanında görülüyor, bu daireye kim gelirse gelsin hiçbir şey fark etmiyor, aynı dakikada ve aynı sürede hizmet veriliyor' diyebilmeli. Bu neyi sağlar? Bu, vatandaşın devletten memnuniyetini sağlar. Devlete karşı saygı, sevgi ve hoşgörüsü de ona geri gelişir. Netice olarak vatandaşta, devlet sevgisini oluşturmak ve bunun devamını sağlamak sizin göreviniz" dedi. 

Öğrenci öğretmenine, öğretmen müdürüne, müdür ilçe milli eğitim müdürüne, ilçe milli eğitim müdürü kaymakamına, daireye gelen vatandaş da oradaki amire veya memura derdini anlatamıyorsa, oradaki idarecinin bir anlamının olmayacağını vurgulayan Kaymakam Arslan, şöyle devam etti: "Vatandaş, devletin dairesine niye gelir? Vatandaşın sıkıntısı, derdi vardır ki 'çözüm bulunsun' diye gelir. Eğer bunu kapatıyorsanız, buna ulaşılamazsa, bunun önünde engeller olursa, nerede çözüm bulacak vatandaş? O zaman sokakta kendi başına halletmeye çalışacak ve Afrika'nın bazı ülkelerinde olduğu gibi kaos ortamı oluşacak. O zaman bizim olmamıza da gerek yok. Bunun önlenmesinin yolu; sistem, düzen, intizam ve gerçekten karşımızdaki insanı kendimiz gibi olduğunu hissetmek gibi bir görevlilikten geçiyor."

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 15:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?