4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Danıştay kararına zincirli protesto

DANIŞTAY'IN KATSAYI KARARINA ZİNCİRLİ PROTESTO

YÖK'ün katsayı düzenlemesine İstanbul Barosu'nun açtığı dava üzerine Danıştay'ın iptal kararı vermesine, Samsun'daki sivil toplum kuruluşları ve sendikalar zincirli protestoda bulundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda 21 dernek ve sivil toplum kuruluşu başkanı ve üyesi yaklaşık 300 kişi ellerinde pankartlarla toplandı. İstanbul Barosu, Danıştay aleyhinde sloganlar atan eylemciler, düdük çaldı, alkışlarla tempo tuttu, kararın yanlış olduğunu savunarak eşitlik istediklerini dile getirdi. YÖK ve Danıştay'ı canlandıran iki sendika üyesi yaşanan süreci zincirlerle anlattı. Kendisini lise öğrencisi olarak canlandıran sendikacı ayağına bağladığı zinciri, kendisini Danıştay olarak canlandıran sendika

üyesinin eline vererek meydanda dolaştı.

Eyleme katılanlar adına basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Samsun Şubesi Başkanı Necmi Macit, Danıştay kararıyla hukukun üstünlüğünün bir kez daha zedelendiğini öne sürdü. "Bugün bu meydanda, milletin geleceğine karar verecek olan yine millettir demek için bulunuyoruz" diyen Macit, kararın yanlış olduğunu belirterek, demokrasinin tehdit edildiği günlerin tekrar yaşandığını iddia etti.

DANIŞTAY'IN KATSAYI KARARINA ZİNCİRLİ PROTESTO
DANIŞTAY'IN KATSAYI KARARINA ZİNCİRLİ PROTESTO
DANIŞTAY'IN KATSAYI KARARINA ZİNCİRLİ PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 19:44:02
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 22:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?