6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Dans ederek stres attılar

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 28.'si düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali ve Altın Sülün Halk Dansları Yarışması'na katılacak 720 dansçı ve kafile üyeleri, festival öncesinde stres attı.

18 Temmuz'da kortej yürüyüşü ile başlayacak ve 28 Temmuz'da final gecesi ile sona erecek festivale, Bulgaristan, Gürcistan, Meksika, Mısır, Kuzeyosetya, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Sierra Leone, Azerbaycan, Polonya, Macaristan, Sırbistan, Rusya, Letonya, Slovenya ve Türkiye'den 720 dansçı katılacak. Türkiye'nin en eski halk dansları festivali olan Samsun Halk Dansları Festivali ve Altın Sülün Halk Dansları Yarışması öncesi dansçılar tanışma yemeğinde bir araya geldi.

Uluslararası Halk Dansları Festivali ve Altın Sülün Halk Dansları Yarışması Genel Sekreteri Şenol Kocatepe'nin ülke ekiplerini tanıtmasıyla başlayan gecede, yemek yendi ülke dansçıları birbirleriyle tanıştı. Daha sonra disko müziğinin başlamasıyla dans pistine koşan kız ve erkek dansçılar, tempoya kendilerini bırakarak saatlerce dans etti.

Bu arada, dansçılar arasında bulunan en küçük üye Sırbistanlı 9 aylık Mariya Nevena büyük ilgi gördü. Tanışma yemeğine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş ile belediye görevlileri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 12:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?