6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Dans festivalinde Kafkas rüzgarı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 28.'si düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali ve Altın Sülün Yarışması'nın son gününde gerçekleştirilen finalde Kafkas rüzgarı estiren Kuzey Osetya birinci oldu.

Neco Gazinosu Sultan Salon'da gerçekleştirilen final müsabakalarında, festivale katılan 16 ülke arasından sıyrılıp finale kalan 8 ülke mücadele etti.

Gürcistan, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Kuzey Osetya, Sırbistan, Polonya, Makedonya, Meksika folklor ekiplerinin hünerlerini sergilediği yarışma, Macaristan'ın yarışma dışı halk oyunu gösterisiyle başladı. Samsun Vali Vekili Ramazan Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve Baro Başkanı Ahmet Gürel ve çok sayıda vatandaşın izlediği yarışmada dostluk, sevgi, barış ve kardeşlik rüzgarları esti.

8 ülkenin ekip liderlerinden oluşan jüri, müzik, giysi ve dans kategorilerinde 70 puan üzerinden yaptığı değerlendirmede en yüksek puanı 60.40 puanla Kuzey Osetya'ya verdi.

57 puanla Gürcistan ikinci, 55.40 puanla Polonya üçüncü oldu.Yarışmada ağırlıklı Kafkas oyunları sergilendi. Oyunlar izleyenlerin beğenisini toplarken, Kuzey Osetya'nın Kafkas oyunu ayakta alkışlandı. Meksika ekibinin kızılderili dansları ilgiyle izlendi. Polanya ekibinin ise "Üsküdar'a Gider İken" şarkısını Türkçe söylemesi, festivale renk kattı. Türkiye ekibi Artvin yöresi oyunu sergiledi.

Dereceye giren grupların liderleri, ödüllerini Vali Vekili Ramazan Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım'dan aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, uluslararası festivalin Türkiye'yi ve Samsun'u tanıttığını, ülkeler arasında dostluk rüzgarları estirdiğini söyledi.

Bu arada, festivale Bulgaristan, Gürcistan, Meksika, Mısır, Kuzeyosetya, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Sierra Leone, Azerbaycan, Polonya, Macaristan, Sırbistan, Rusya, Letonya, Slovenya ve Türkiye'den 720 dansçı katılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 13:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?