2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Dar gelirli ailelere destek verdik'

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Eğitime büyük ağırlık verdik. Ders kitapları 6 yıldır ücretsiz, zengin fakir ayrımı yok. Çocuk okutan ihtiyaç sahibi ailelere ise 23.3 milyon TL'lik nakit eğitim desteği verdik" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Atakum Eğlence ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurslara katılan öğrencilerin velileri ile bir araya geldi. Bir öğrenci velisinin yüksek öğrenim burslarının artırılması ile ilgili talebi üzerine Kılıç, "Yüksek öğrenim bursları şu an 180 TL. Az para değil, çocuklarımız biraz ailelerinden alacak, bir miktar da tutumlu olmaya çalışacak. Ayrıca unutmayın AK Parti öncesinde bu rakam 45 TL idi. Sadece 45. Şimdi 180, aradaki fark takdire değer. Kaldı ki eğitime yönelik hamleler bununla sınırlı değil. 6 yıldır ilkokul, ortaokul ve liselerde ders kitaplarını tamamen ücretsiz olarak veriyoruz. Şartlı Nakit Transferi kapsamında çocuklarının okula devamını sağlamaları şartıyla dar gelirli ailelere aktardığımız nakit miktarı sadece Samsun için 23.3 milyon TL. Kız ve erkek çocuklarımız için her çocuk için ayrı ayrı olmak üzere annelerin banka hesabına her ay çocuk başına 25 ile 40 TL olmak üzere nakit para yatırıyoruz. Özürlü öğrencilerimizin özel eğitim kurumlarındaki eğitim harcamalarını devlet olarak tamamen üzerimize aldık" diye konuştu.

Samsun'da öğrenci sayısı artarken öğretmen sayısında da hızlı artışlar yaptıklarını kaydeden Kılıç şu bilgileri verdi:  "Okul öncesi öğretmen sayısını 252'den 492'ye, 8 bin 53'ten 9 bin 144'e, ortaöğretimde 2 bin 695'ten 4 bin 82'ye çıkardık. Öğretmen açığımızı büyük ölçüde kapattık ama henüz açığı sıfırlayabilmiş değiliz."
Tiyatro sınıfındaki çocukların gösterisini ilgiyle izleyen Kılıç, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi, ailelerini de dikkatle dinledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 14:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?