6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Darüşşafaka Okulları tanıtıldı

Sınav merkezi sayısını 8'den 16'ya yükselten Darüşşafaka Eğitim Kurumları, Samsun'da öğretmen ve velilere yönelik bir tanıtım toplantısı düzenledi. 

Babası hayatta olmayan, ailelerin maddi imkansızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere, ilköğretim 4. sınıftan itibaren lise son sınıfa kadar tam burslu yatılı, İngilizce eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, İzmir, Antalya, Denizli, Mersin, Ankara, Kayseri, Diyarbakır ve Gaziantep'ten sonra Samsun'da bilgilendirme toplantısı yaptı. Darüşşafaka, bu toplantılar ile babası hayatta olmayan, başarılı ve yetenekli öğrencilere ulaşmayı hedefliyor. 

Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Ayrancı, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Vekili Talha Çamaş, çok sayıda öğretmen ve veli katıldı. Toplantıda katılımcılara dünyanın en eski sivil toplum kuruluşlarından sayılan Darüşşafaka Eğitim Kurumları tanıtıldı.
Türkiye'de yatılı okumanın önemli bir hizmet sektörü olduğuna işaret eden İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Ayrancı, "Türkiye'nin yatılı okul gibi bir projesi olmasaydı bugün belki ben de burada olmayabilirdim. Çünkü ben de yatılı okulda okudum. Yatılı okullar büyük bir ihtiyacı karşılıyor" dedi. 

Darüşşafaka Eğitim Kurumu'nun ilköğretim 4. sınıftan lise son sınıfa kadar yatılı olduğunu belirten Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Vekili Talha Çamaş, öğrencilerin giyim, barınma, yemek, kitap, gibi tüm ihtiyaçlarının Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılandığını, ayrıca öğrencilere her ay belli miktarlarda harçlık verildiğini ifade etti. 

Adaylarda aranan şartlar ise babası hayatta olmayan, ailesinin mali durumu öğrenimini sürdürmesine yeterli olmayan, 3. sınıf öğrencisi olan sağlık yönünden sakıncası bulunmayan TC vatandaşı kişilerin katılabileceği belirtildi. Sınava katılmak isteyen öğrencilerin Darüşşafaka Eğitim Kurumu'na posta yoluyla 30 Mayıs 2008 tarihine kadar başvurmaları gerektiği ifade edildi. 

1 Haziran 2008 tarihinde yapılacak sınavla 120 öğrencinin alınacağı açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 14:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emirhan çelik IP: 85.98.163.xxx Tarih : 17.11.2008 15:23:24

bende okumak istiyorum ama nasıl başvuracagım