4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Davada sürpriz tahliye!

BALTALI CİNAYET DAVASINDA SÜRPRİZ TAHLİYE

Samsun'da, karısıyla ilişkisi olduğunu iddia ettiği arkadaşını baltayla öldürdükten sonra 10 parçaya bölüp 5 ayrı poşet içinde ırmağa attığı ileri sürülen şahsın kendisiyle birlikte tutuklu bulunan karısı 531 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde karısıyla birlikte yakaladığını iddia ettiği arkadaşını evinde baltayla 10 parçaya bölerek 5 ayrı poşet içinde ırmağa attığı iddiasıyla tutuklanan Engin P. (38) ile cinayet delillerini sakladığı için tutuklanan iki çocuk annesi eşi Reyha P.'nin (31) yargılanmasına devam edildi.

Öldürülen evli ve 3 çocuk babası Sebahattin Yener'in (44) ırmağa atılan cesedinin 4 parçasına ulaşılırken, 6 parçasının kayıp olduğu ve bulunamadığı öğrenildi.

Reyha P.'nin avukatı Harun Uyanıkoğlu, müvekkilinin cinayet suçundan değil suç delillerini karartmak suçundan tutuklu bulunduğunu hatırlatarak, "Yaklaşık 2.5 yıldır tutuklu.Böyle suçlarda kanun gereği 2 yıldan fazla tutuklu kalınmaz. Daha sonraki aşamada cinayete iştirak suçundan yürütülen soruşturmada devam ediyor. Henüz bu konuda bir dava açılmış değil. Ne zaman sonuçlanacağı belli değil. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, 531 gündür kocası ile birlikte tutuklu bulunan Reyha P.'nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

BALTALI CİNAYET DAVASINDA SÜRPRİZ TAHLİYE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 18:01:04
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 18:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?