2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Davada tahliye sevinci

SİLAH KAÇAKÇILIĞI DAVASINDA TAHLİYE SEVİNCİ

Karadeniz'de üretilen kaçak silahları Samsun başta olmak üzere Ankara ve diğer illerde pazarladıkları iddiasıyla 4'ü tutuklu 16 kişinin yargılanmasına devam edildi. 13 aydır tutuklu bulunan 4 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 7 ay süren takip sonucu yaklaşık 13 ay önce tutuklanan çete lideri olduğu iddia edilen Aynur K. ile Ahmet K., Hakan D. ve Ahmet Z. ve tutuksuz bulunan 12 kişinin yargılanmasına devam edildi. "Çete lideri olduğumu tutuklanınca cezaevinde öğrendim. Benim silah kaçakçılığıyla bir alakam yok. Ben tek başına yaşıyorum ve kendimi korumum için bir tek silahım

vardı" diye daha önce ifade veren Aynur K., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, delillerin toplanmasını ve tutuklu zanlıların tutukluluk hallerini de göz önünde bulundurarak 13 aydır tutuklu yargılanan 4 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Duruşma çıkışa tahliye olan zanlıların yakınları büyük sevinç yaşadı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 7 ay süren takibi sonucu yaklaşık 13 ay önce başlattığı operasyon kapsamında haklarında dava açılan zanlılar ile birlikte 2'si suikast olaylarında kullanılan kalem tabanca olmak üzere toplam 20 adet çeşitli çapta ruhsatsız tabanca, 367 adet tabanca mermisi, 30 adet sürgü kapat tabanca parçası, 11 adet çeşitli çaplarda tabanca namlusu, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 103 adet tüfeklere ait fişek, 4 adet kurusıkı tabanca, 144

gram barut, 1 adet kamalı, 1 adet de sustalı olmak üzere 2 adet bıçak, 2 adet define arama dedektörü ile 3 gram esrar ele geçirilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 14:58:00
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 15:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?