6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Deltadan canlı yayın

Samsun'un Bafra ve 19 Mayıs ilçelerindeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde vatandaşların karşı çıkması nedeniyle 3 yıldır yapılamayan kuş gözlemevi ve kulelerinin devam eden inşaat çalışmalarının 4 ay içinde tamamlanacağı belirtildi.


2008 yılında inşaat çalışmalarına başlanan iki proje hakkında bilgi veren İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, 'Delta Ziyaretçi Merkezi' inşaatının 2 ay içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini ifade etti.

300 bin YTL'ye mal olacak projenin bölgeye hareket sağlayacağını, tanıtım için önemli bir merkez olacağını belirten Kılıç, 600 metrekare kapalı olanı olan merkezde, genel tanıtım, laboratuvar, yöresel ürünler için sergi alanı, kafeterya, dinlenme yerleri olacağını kaydetti. Proje kapsamında kuş hareketlerinin takibi, gelişimlerinin anında gözetlenmesi için, yaklaşık 5 kilometrelik alanda göl altından kablo sistemlerinin döşeneceğini ve kuş hareketlerinin canlı bir şekilde takip edileceğini ifade eden Kılıç, "Deltada geniş bir alanın kamera sistemiyle izlenmesini sağlayacağız. Önemli bir projelerden biri. Merkeze gelen veya inceleme yapmak isteyen kişiler bu sistemle gelişmeleri anbean takip edebilecek" dedi.


1 adet kuş gözlem evi ve 2 adet kuş gözlem kulesi yapımının ise aksilik olmaması halinde 4 ay içinde tamamlanacağını dile getiren Kılıç, 500 bin YTL'ye mal olacak projenin bina yapımlarının sürdüğünü belirtti. Gözlem evinde araştırma ve teknik inceleme için her türlü imkanın bulunacağını vurgulan Kılıç, "Bu iki proje tamamlandığı takdirde, bölgede büyük gelişme sağlanacak. Kızılırmak Deltası, ender kuş cennetlerinden biri. Turizm yönünden sağlayacağı katkının yanı sıra bölge ekonomisine de önemli getirisi olacak" diye konuştu. Kızılırmak Deltası, 321 kuş türü ve irili ufaklı 7 gölü içerisinde barındırıyor.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 16:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?