2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Demirtaş ev sohbetlerinde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, eleştirilerde bulunarak, herkesin ortak adayı olduğunu, birilerinin kaş göz işaretleriyle karar veren başkan olmayacağını söyledi.

MHP adayı Necattin Demirtaş, Kışla Mahallesi sakinleri ile yaptığı ev toplantısında projelerini anlattı.

Samsun’un bugüne kadar yalnız bırakıldığını ileri sürün Demirtaş, "Eskiden var olan ve önemli ölçüde iş istihdamı sağlayan fabrikaların nerede? Bizim azot fabrikamız vardı, bakır fabrikamız vardı, Tekelimiz vardı. O fabrikalarda çalışan evlerine ekmek aş götüren işçiler nerede?" sorularını yöneltti.

"Bari onların yerine yenilerini yapsaydılar. Bu insanlar ne yer ne içer diyerek hiç düşünmediler mi?" diyen Demirtaş, "Samsun göç alan şehir olma durumundan, göç veren şehir durumuna düştü. İnsanımız o kadar yoksullaştı ki göç edecek parayı dahi bulamıyor. Samsun’un nüfusu arttı; ancak iş sahası tamamen azaldı” dedi.

Samsun'a verilen cezaların 29 Mart'ta sona ereceğini, Samsun'da maddi gelir anlamında insanlar arasında ciddi uçurumlar oluştuğunu, çevre iller teşvik aldığı halde Samsun'un teşvik almadığını dile getiren Demirtaş, sanayinin teşvikli illere gittiğini hatırlattı. Demirtaş, başka şehirlerin kabul etmediği mobil santral gibi iş istihdamı sağlayamayan santrallerin Samsun'a getirilmesine göz yumulduğunu, belediyelerin gelirinin eğlencelere harcanarak büyük israflar yapıldığını, Samsunluların gereken cevabı vereceğini belirtti. Tersane yapılacak diyerek binlerce işçi vaadiyle yapılan oy avcılığının hesabının sorulacağını ifade eden Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeni belediye binası yapacağız vaatleri duyuyorum. Halkım işsiz aşsızken lüks yerde oturmayı kendime yakıştıramam. Öncelikle iş sahaları açmanın yollarını arayacağım. Bununla ilgili projelerimiz hazırdır. Devlet kurumlarının yapmakla zorunlu oldukları hizmetlerini belediyeler kendi hizmetleri olarak halka sunduklarını üzülerek müşahide ediyoruz. Devlet kurumlarının hizmetleri ne zamandan beri belediye hizmetleri olarak sahiplenilmeye çalışılır oldu?''diye konuştu.

Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti: "Halka konut kazandıracakları yerde varolan evlerini de ellerinden almışlar üstelik borçlu bırakmışlardır. Bu konuyla ilgili her gün onlarca vatandaşımın derdini dinliyorum. Kentsel dönüşüm altında yapılan bu hukuksuzluk revamıdır? Kentsel dönüşümden anladıkları müteahhitlik hizmetleri olduğunu görüyorum. Bizim yönetimimizde herkese hakkı verilecek kimse kesinlikle mağdur edilmeyecektir. Kentsel dönüşüm kavramını hapsettikleri dar alandan çıkartarak asıl olması gereken sağlık ocakları, okullar, kültür sanat merkez ve aktiviteleriyle modern bir şehircilik yapısına uygun olarak yapacağız. Kentsel dönüşüm binalarla sınırlı değildir. Ben herkesin ortak adayıyım. Birilerinin kaş göz işaretleriyle karar veren başkan olmayacağım." şeklinde konuştu. Demirtaş, artık yönetimin Samsun'un sevdalılarının eline geçeceğini de sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 12:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?