2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Demirtaş projelerini anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, "Konut üretim şirketi, halk etmek fabrikası kuracağız, istihdamı artıcağız ve ilçede ortak akıl sistemi hakim olacak" dedi.
MHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, Duru Şehir Sitesi ve Burcu Kent Sitesi sakinleri ile bir araya geldi. Burcu Kent Sitesi'nde gerçekleştirilen toplantıya yaklaşık 300 site sakini katıldı. İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, yapmayı planladıkları projelerini ve ilçe sıfatı alan İlkadım'ın eksikliklerini anlattı.


İlkadım'ın en öncelikli sorunlarından olan işsizliğe çözüm bulmak için çalışacaklarını, bu amacı gerçekleştirebilmek için konut üretim şirketi kurarak ilçede uygulanacak olan kentsel dönüşüm projelerini belediye olarak üstleneceklerini belirten Necattin Demirtaş, proje ile vatandaşların cebinden ilave para çıkmadan yerinin ve evinin değerini koruyarak yeni konutlarına kavuşacaklarını kaydetti.


"İş ve istihdam kapılarını açacağız" diyen Demirtaş, "İlçemizin insanlarını istihdam edeceğiz. Ayrıca bölgemizin gelişim alanları dikkate alınarak uydu kent projemizi de hayata geçireceğiz. İşsizlikte en önemli çözümün ulusal ve uluslararası firmaların ilçemize yatırım yapmalarını sağlamaktır. Bu firmaların yatırım yapmaları için ise taleplerine uygun istenilen vasıfta yerleri temin edecek ve alt yapılarını hazırlayarak yatırım yapmalarına sağlayacağız. Bu firmalara çalışmalarımızı ve bölgemizin avantajlarını ayaklarına giderek anlatacağız. Halk ekmek fabrikası kurarak dar gelirli vatandaşlarımızın ekmeğini daha ucuz almasını sağlayacağız. Bu vesileyle belirli satış noktaları oluşturarak buralarda da istihdam sağlamış olacağız. İlçemizin sorunlarını mahalle meclisleri oluşturmak sureti ile ortak aklı kullanarak öncelik sırasına göre hayata geçireceğiz. Şeffaf ve katılımcı belediyecilik, güçlü yönetim, adil ve eşit hizmet diyorsak uygulamada da bunu göstereceğiz" şeklinde konuştu.


Halkın belediye çalışmalarını adım adım izleme, takip etme ve daha iyiyi yakalama adına öneride bulunarak müdahil olmalarını sağlamak için alınan kararları her gün her saat güncellenecek belediye web sitemizde yayınlanacaklarını vurgulayan Demirtaş, "Şunu herkes bilsin biz yapamayacağımız vaatlerle yola çıkmadık. Ve hiçbir zamanda yapılamayacak, halkımızı kandıracak vaatlerde bulunmadık, bulunmayacağız. Ben her zaman dürüst ve samimi olmayı ilke edindim sorunların çözümünde de samimi olunduğu takdirde ve kendine güven ile çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur" şeklinde konuştu.


Demirtaş, Samsun'u göç alan bir kent haline getireceklerini de sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 19:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?