3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Demirtaş’a filografili Türk bayrağı

DEMİRTAŞ’A FİLOGRAFİLİ TÜRK BAYRAĞI

İlkadım Belediyesi’nce düzenlenen 2010-2011 yılı “El Emeği Göz Nuru Karma Sergisi”ne katılan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a, filografi sanatıyla yapılmış Türk bayrağı hediye edildi

İlkadım Belediyesi ve İlkadım İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 2010-2011 yılı “El Emeği Göz Nuru Karma Sergisi” yoğun bir katılıma açıldı. Özel İdare Sergi Salonu’nda düzenlenen sergide İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a, filografi sanatı eğitmeni Aysel Sarıoğlu tarafından çivi üzerine tel sarma ile yapılmış Türk bayrağı hediye edildi.

Bayanların el emeklerini sergileyip ürünlerin satışını yapmalarının bir nebzede olsa ailelerine ekonomik katkı yaptığını belirten Başkan Demirtaş, “Halk Eğitim kurslarımızda eğitim gören bayanlarımız yeteneklerini konuşturarak güzel sanat eserleri ortaya çıkarıyor. Bununla birlikte bu eserleri sergileyip satışını da gerçekleştirince ailelerine ekonomik fayda sağlıyorlar. İşin ekonomik boyutu bizim için çok önemli. İstiyoruz ki yetişen kursiyerlerimiz maddi anlamda bu işten fayda sağlasın. Sanatını sergilemek isteyen bayanlara sonuna kadar kapımız açık. El emeği ve göz nuru ile sanat ürünleri üreten insanlarımız kutsal iş yapıyorlar” dedi.

“Her yıl bu tarihlerde halk eğitim merkezleri bir yıllık ürünlerini halkın beğenisine sunuyor” diyen İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, “Sergilerde emeklerin boşa gitmediğini görüyoruz. Hanımların yeni beceriler elde ettiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Kadını eğitmek demek, bir kişiyi değil, bir aileyi eğitmek demektir” şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ’A FİLOGRAFİLİ TÜRK BAYRAĞI
DEMİRTAŞ’A FİLOGRAFİLİ TÜRK BAYRAĞI
DEMİRTAŞ’A FİLOGRAFİLİ TÜRK BAYRAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 16:37:02
Güncelleme :31 Mayıs 2011 Salı 16:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?