4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Demirtaş'tan marketçilere uyarı

BAŞKAN DEMİRTAŞ'TAN MARKETÇİLERE UYARI

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 'Ambalaj Atığı Yönetim Planı' kapsamında ulusal ve yerel büyük marketlerin temsilcileri bir araya geldi.

Başkan Demirtaş, toplantıda yasanın kendilerine verdiği sorumluluğa değinerek atıklarını lisanslı firmalara teslim etmeyen market temsilcilerine yasaya göre 31 bin 63 TL para cezası kesileceğini kaydetti.

Çevre İl Müdürlüğü görevlileri ve lisanslı firma yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda market temsilcileri ambalaj atıkları konusunda bilgilendirildi. İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Köksal Sarıcaoğlu'nun sunum yaptığı toplantıda, market temsilcilerine ilçe sınırlarında yönetmeliğin uygulanması için yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Market yöneticilerine geri dönüşüm sistemine entegre olmak için belediyeye başvuru yapmalarının gerekliliğini anlatan Sarıcaoğlu, ilçe dahilde lisanssız atık toplayan ve yönetmelikte belirtildiği şekilde İlkadım Belediyesi'nin protokol ile yetkilendirdiği Çorlu Kağıt Ambalaj firmasına atıklarını biriktirerek bedelsiz olarak teslim etmeyen marketlere yasanın öngördüğü 31 bin 63 TL tutarındaki idari para cezasının uygulanacağını hatırlattı.

Ambalaj atıklarının toplanması esnasında firmadan kaynaklanan aksaklıkların giderilmesi konusunda firma sahiplerini uyaran Sarıcaoğlu, ilçe sınırları içerisinde lisanssız olarak ambalaj atığı toplayanların bu işi ticaret haline getirdiğini, bu tür lisanssız faaliyet gösteren işletmelerin yasal mevzuata uygun çalışması sağlanacağını ya da bu işletmelerin kapatılmasının yoluna gidileceğini ifade etti.

İlkadım sınırları içinde protokol imzaladıkları firma haricinde atık toplamasına izin verilmeyeceğini kaydeden Sarıcaoğlu, "Konu ile ilgili olarak İlçe Trafik Şube Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılarak sisteme entegre olmayan giydirilmemiş araçların trafikten men edilmesi sağlanacak" dedi.

BAŞKAN DEMİRTAŞ'TAN MARKETÇİLERE UYARI
BAŞKAN DEMİRTAŞ'TAN MARKETÇİLERE UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 12:01:04
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 12:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?