2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Demirtaş'tan personele uyarı

Belediye personeliyle Gazi Sosyal Tesisleri'nde Dayanışma Çayı'nda bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Yan gelip yatanla, çalışan bir olmayacak" dedi.


İşçi, memur ve şirket işçisi dahil toplam 1320 personeli ile bir araya gelen Başkan Necattin Demirtaş, "Biz Bir Aileyiz" vurgusu yaptı. Başkan Necattin Demirtaş'ın özgeçmişinin ele alındığı kısa tanıtım filminin ardından kürsüye çıkarak personeline seslenen Demirtaş, halkın kendisine bir emanet teslim ettiğini belirterek, bu görevi layıkıyla yerine getireceğini söyledi. Demirtaş, belediye başkan adaylığı sürecinde hiçbir zaman seçmene büyük vaatlerde bulunarak yapılamayacak hiçbir sözün altına imza atmadığını ifade etti.


İstişareye önem verdiğini belirten Demirtaş, "ben bilirimci" anlayışının doğru bir yaklaşım olmadığına işaret etti. Göreve geldikten sonra kendisine oy veren vermeyen tüm İlkadımlıların belediye başkanı olduğunu belirten Demirtaş, parti rozetini çıkararak, adaletli, hakkı hak sahibine teslim etme gayreti içersinde olarak, İlkadım'ı en güzel şekilde yöneteceğini iddia etti. "Biz bir aileyiz" diyen Başkan Demirtaş, "Büyük İlkadım ailesi içersinde herkes görevini en iyi şekilde yapma gayreti içersinde olmalıdır. Verilen görevi özveriyle yerine getirerek maaşını hak etmelidir. Evine götüreceği parayı helalinden götürmelidir" diye konuştu.


Çalışan ve çalışmayan ayrımını yapacaklarını vurgulayan Demirtaş, "Yan gelip yatanla, çalışan bir olmayacak. Çalışan hakkını alacak. Bu zamana kadar belki böyle olmuştur. Ama ben buna fırsat vermem. Her kes üzerine düşeni yapacak. Şu bunun adamı,bu bunun adamı diye bir şey yok. Hiç kimse adam kayırmacılık yapmayacak. Çalışanın hakkını da çalışmayanın cezasını da ben vereceğim. Benim adamın ise herkesten fazla çalışacak. Herkese önder olacak. Herkesin önünde olacak. Daha fazla terleyecek" şeklinde konuştu.


5747 sayılı yasa gereği birleşen belde belediyelerde kamu kurumlarına personel kaydırılması hususunda çalışma yaptıklarını belirten Demirtaş, belediyede şirket işçisi hariç işçi ve memur 950 personelin bulunduğunu ve bunlardan bir kısmının kamu kurumlarına kaydırılması konusunda çalışma yaptıklarını, eğer fazlalık personelin kamu kurumlarına kaydırılmaması durumunda ekonomik anlamda büyük sıkıntı çekeceklerini söyledi. Konuşmanın ardından Başkan Necattin Demirtaş, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Meclis Üyeleri ile Özel Kalem Müdürü ve Başkan Yardımcılarını kürsüye çağırarak personele kendilerini tanıtmalarını istedi.

MUHTARLARLA BULUŞTU
Öte yandan, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım ilçesi 50 mahalle ve 11 köy muhtarı ile mahalle ve köy muhtarları ile birlikte Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde kahvaltıda buluştu. Belediyelerin hizmet kurumu olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, muhtarlarla birlikte mahallelere yapılacak hizmetlerin doğru ve etkin bir şekilde yerine getirilmesinde sosyal sorumluluk ilkesinde hareket ederek, koordineli bir şekilde çalışacaklarını kaydetti.

Kent Konseyi ile ilgili çalışmalara başladıklarını ve ilk toplantıyı temmuz ayının ilk haftasında yapacaklarını belirten Demirtaş, "Kent konseyin alt birimi olan mahalle meclislerini oluşturarak mahallelerimizin ihtiyaçlarını ve sorunlarını tespit deceğiz.Mahallelerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasındaki hizmet sıralamasını yine mahalle meclisimiz karar verecektir. Mahalle meclisinin en büyük özelliği sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında ortak akıl etrafında birleşmek ve çözüm bulmaktır" dedi. Demirtaş, mahallerde önceliklere göre hizmet yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 17:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?