2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Deneyimler 1' toplantısı yapıldı

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi'nce, tecrübeli üyelerinin deneyimlerini diğer üye ve öğrenciler tarafından da paylaşılabilmesi amacıyla "Deneyimler 1" toplantısı düzenlendi.


'Deneyimler 1' toplantısı MMO Samsun Şubesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantının tecrübeli üyelerinin deneyimlerini diğer üye ve öğrenci üyeleri tarafından da paylaşılabilmesinin amaç edinildiği belirten MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, "Türkiye'nin de Samsun'un da öncelikli sorunun işsizliktir. Samsun'da işsizlik sorununun çözümü için mevcut imalat sanayi ve hizmet sektörlerinin gelişmesi gerekiyor. Samsun'da imalat sanayiinin gelişebilmesi için altyapısı yapılmış, ulaşım noktalarına bağlantılı sanayi parsellerinin üretilmesi gerekiyor. Bu sorunun çözülmesi durumunda mevcut ve yeni yapılacak olan imalat sanayiinin ilimizde gelişerek işsizliğin önüne geçilebilecek" dedi.


Makine mühendisliği eğitimini alan öğrencilerin eğitimlerini severek ve isteyerek yapmaları gerektiğini vurgulayan Makine Yüksek Mühendisi Hasan Çelikkol, öğrencilerin ayrıca stajlarına önem vermelerini istedi.


Makine mühendisliği eğitiminde ekonomi ve hukuk derslerine müfredatta olduğundan daha fazla yer verilmesinin gerekli olduğuna dile getiren Çelikkol, Samsun'un imalat sanayiinin uygulanmakta olan 'Teşvik Mevzuatı' bakımından haksız rekabete maruz kaldığını belirterek, bu adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.


'Deneyimler 1' toplantısına katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf öğrencilerine MMO Samsun Şubesi tarafından hazırlanan MMO Öğrenci Üye Kimlik Kartı odanın 1200 Sicil No'lu üyesi Makine Yüksek Mühendisi Hasan Çelikkol tarafından verildi.
Toplantının ardından Kadir Gürkan, günün anısına Hasan Çelikkol'a plaket takdim etti

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?