6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Deniz Feneri davasına üzüldüler

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Kıranalan köyüne geçen yıl Deniz Feneri Derneği'nin katkılarıyla yapılan 5 derslikli ilköğretim okulu öğrencileri ve köylüler, derneğe sahip çıktılar.


Vezirköprü'ye 35 kilometre mesafedeki köyde eski okullarının çok kötü olması nedeniyle yağmur yağdığında sınıflarda ıslandıklarını söyleyen 5. sınıf öğrencisi olan 12 yaşındaki Emre Kurt, "Deniz Feneri Derneği sayesinde çok güzel bir okula kavuştuk. Artık bizim de laboratuvar ve bilgisayar sınıflarımız var. Deniz Feneri hakkında söylenenler bizi üzüyor" dedi.


Köyde bakkallık yapan 54 yaşındaki Yunus Yılmaz ise, "Bizim Deniz Feneri'nden bir şikayetimiz yok. Allah onlardan razı olsun, köyümüze okul yaptırdılar. Şimdi de köyün su sorununu çözmek için çalışmalar yapıyorlar. Son günlerde Deniz Feneri hakkında söylenenler bizi çok üzüyor" diye konuştu.


Kıranalan köyüne Deniz Feneri Derneği'nin çok yardımları olduğunu ifade eden 60 yaşındaki Cemal Avcı da, "Köyümüzde çocuklarımız yıkık bir okulda okuyordu. Yağmur yağdığı zaman çatısı iyi olmadığı için sınıflar yağmur suları ile doluyordu. Çocuklarımız çok zor şartlarda eğitim görüyordu. Deniz Feneri Derneği sayesinde köyümüz yeni okula kavuştu. Onlardan Allah razı olsun. Köyümüzde su yok. Köy meydanında bulunan çeşmeden çok az miktarda akan su ile idare etmeye çalışıyoruz.

Köyümüzün su sorununu çözmek için Deniz Feneri Derneği yetkilileri köyde yaptıkları çalışmalar sonunda su kaynağını bulup, kazı çalışmalarına başladılar. Köyümüze sürekli yardımlarda bulunuyorlar. Deniz Feneri hakkında çıkan haberler bizleri çok üzüyor" şeklinde konuştu.
Kıranalan Köyü Deniz Feneri İlköğretim Okulu, 300 bin YTL'ye mal olmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?