6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 6.1 şiddetinde meydana gelebilecek muhtemel bir depremde, Afet Acil Yardım Planı uygulamasının denenmesi amacıyla Mustafa Tunç İlköğretim Okulu'nda tatbikat düzenlendi.

Okulun öğretmeni Melek Uzun tarafından hazırlanan tatbikat, gerçeğini aratmadı.
Okulun öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 50 kişinin görev aldığı deprem tatbikatta öğrenciler, Okul Müdürü Hasan Dursun ve Sivil Savunma Kol Öğretmeni Melek Uzun gözetiminde uygulamalı eğitim yaptı.

Okulun rehberlik dersinde sirenlerin çalmasıyla başlayan deprem ve yangın tatbikatında öğrenciler önce sınıftaki sıraların yanına çömeldiler. İkinci sirende sınıflarından çıkan öğrenciler, düzenli şekilde okul bahçesinde toplandı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta senaryonun akışını kendisini kaptıranlar zaman zaman heyecanlı anlar yaşarken, tatbikat duygusal anlara da sahne oldu. Deprem tatbikatı sırasında ilk olarak temsili olarak 112 Acil Servis telefonla aranarak yaralılar bildirildi.

112 ekibi okul binası içinde mahsur kalanları sedye ile taşıyarak kurtardı. Okul bahçesine çıkarılan yaralıların tedavisi yapıldı. Okul bahçesinde yakılan temsili ateş itfaiye ekipleri tarafından söndürüldükten sonra binada mahsur kalan öğrenciler itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Öğrenciler okul bahçesinde pişirdikleri yemekleri de depremzedelere dağıttı.


Tatbikat sonunda Mustafa Tunç İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Dursun, uygulamalı olarak görmüş oldukları yangın ve deprem gibi doğal afetlerde alınması gereken önlemler konusunda öğrencilere çeşitli bilgiler verdi. Yangın ve deprem gibi doğal afetlerde öğrencilerin bilinçlendirilmesi bakımından tatbikatların son derece önemli olduğu belirtildi. Başarıyla tamamlanan ve gerçeğini aratmayan tatbikat sona erdiğinde ekipler izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?