3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Depremzede çifte düğün

Evlilik hazırlığı yaparken yaşadıkları depremle düğünlerini ertelemek zorunda kalan Vanlı depremzede çift, Samsun’da devlet düğünü ile dünya evine girdi.

Canik Kültür Merkezi’nde yapılan düğünle Ümmet Gürdal (21) ve Yeşim Özsoy (18), hayatını birleştirdi. Şahitliğini Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan’ın yaptığı çiftin nikahını Canik Belediye Başkanı Osman Genç kıydı.

Vali Hüseyin Aksoy, Kaymakam Abdullah Kalkan ve Belediye Başkanı Osman Genç, genç çifte mutluluklar diledi. Daha sonra Vali Aksoy, evlilik cüzdanını geline verdi.

Evliliklerinde emekleri geçen herkese teşekkür eden damat Ümmet Gündal, “Van’da kurban bayramı öncesi düğün tarihimizi almıştık ama deprem olduğundan dolayı yapamadık, Samsun’a geldik. Burada Valimiz Hüseyin Aksoy bize manevi babalık yaptı. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Düğünlerinin umduklarından çok güzel geçtiğini ifade eden gelin Yeşim Gündal, “Annemle babam burada değiller ama Vali bey onların yerine burada. Depremden dolayı psikolojimiz alt üst olmuştu ancak bugün her şeyi unuttuk. Yarımız Van’da olduğu için üzüntümüz var fakat düğünümüz çok güzel oldu” diye konuştu.
Kıyılan nikahın ardından Vanlı depremzedeler çalan müzik eşliğinde oyunlar oynayarak eğlendi.

Düğüne Vali Yardımcısı Haluk Şimşek ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu da katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2011 Salı 14:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?