2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Dereceye girenlere ödül

Samsun’da düzenlenen “Ortadoğu'da Barış” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Canik Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve AKS Tv işbirliği ile “Ortadoğu'da Barış” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendi. Binin üzerinde resim, şiir ve kompozisyonun katıldığı yarışmada birinciler, 6 kişiden oluşan jüri üyelerinin titiz çalışmaları neticesinde belirlendi.

Yarışma neticesinde Canik Belediyesi Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde ödül töreni düzenlendi. Törende yaptığı konuşmada barışın önemli olduğuna değinen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, barışın olduğu yerde mutluluk, huzur ve neşenin olduğunu dile getirdi. Ortadoğu'nun hem Türkiye hem de dünya için çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Dünyanın neresinde olursa olsun savaş hiç kimseye bir şey katmamıştır ama çok şeyler götürmüştür, kaybettirmiştir. 1950'lerden bu yana Ortadoğu'da yaşanan ve galibi belli olmayan savaş, hiç kimseye yarar sağlamamıştır. Temennimiz, Ortadoğu'da ve dünyada barışın tesisi için bu yarışmamız öncü olur" dedi.


Böyle anlamlı yarışmanın yapılmasının önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas, bu tür yarışmaların gelecek nesillerin barış içinde yaşamasına ve barışın tesisine önemli etki edeceğini söyledi. Nas ayrıca, böyle bir yarışmayı düzenleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti.
“Ortadoğu'da Barış” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında Sema Cengiz Büberci Anadolu Kız ve Meslek Lisesi'nden Kübra Yıldız, Mehmetçik İlköğretim Okulu'ndan Sibel Köseoğlu, Emrullah Efendi İlköğretim Okulu'ndan Ünal Sabotay, kompozisyon dalında Karşıyaka Lisesi'nden Tuğbanur Karataş ve resim dalında da Özel Şahinoğlu Koleji'nden Tuğçe Ece Güler birinci oldu.
Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Başkan Osman Genç ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas tarafından verildi

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 16:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?