6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Destanı canlandırdılar

Canik Belediyesi ile Karşıyaka Lisesi işbirliğiyle düzenlenen 'Çanakkale Şehitlerini Anma' konulu programda dünya tarihine altın harflerle yazılmış 'Çanakkale Destanı' tiyatro ile canlandırıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan programa Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karşıyaka Lisesi Müdürü Bilal Bayrakçı, AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz, okul müdürleri, meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

Tarih Öğretmeni Erol Erkan'ın Çanakkale Savaşı'nı tarihi süzgeçten geçirerek anlatması ile başlayan program, öğrencilerin Çanakkale Destanı'nı canlandırdığı tiyatro ile devam etti. Tiyatroda, yaralı olarak esir düşen düşman askerine Türk askerinin gösterdiği şefkat ve yardımın canlandırıldığı bölüm, salonu hıncahınç dolduran davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Öğrencilerin Çanakkale türküleri ve şiirlerini de seslendirildiği programda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çanakkale destanının, vatan aşkı, bayrak aşkı, namus aşkı ve bağımsızlık aşkının eseri olduğunu söyledi.

Başkan Genç, "Türk askerinin başarısını dünya tarihine altın harflerle yazdıran Çanakkale Destanı, Kurtuluş Savaşı'nın temelinin atılmasında ve ülkemizin bağımsızlığa kavuşmasında atılan ilk adımdır. Bu nedenle bu savaşı geleceğimiz olan gençlere en iyi bir şekilde anlatmalı ve onlarında yeni nesillere aktarmalarını sağlamalıyız" dedi.

Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu dile getiren Karşıyaka Lisesi Müdürü Bilal Bayşrakçı ise Canik bölgesindeki okulların tarihte önemli yer tutan olayları şiir ve tiyatrolarla Samsun halkına sunarak, önemli bir kültür hizmetini yerine getireceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 12:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?