6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Destek vermeyenler utansın'

Türkiye Bayanlar Basketbol 1. Ligi'nin yeni takımlarından Samsun Basketbol Kulübü, kendi sahasında Galatasaray'ı 63-49 mağlup ederek, lige iyi bir başlangıç yaptı.

Maçın ardından Samsun Basketbol Kulübü teknik heyeti ve taraftarlar büyük sevinç yaşarken, Galatasaray'da ise hüzün vardı. Galatasaray Bayan Basketbol Takımı Menajeri Mihriban Oğuz, sezon öncesi hazırlık çalışmalarında tam olarak takımdaki yabancı oyuncularla birlikte çalışma imkanı bulamadıklarını söyledi.

Samsun Basketbol Kulübü'nü gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik eden Oğuz, "Zaten bizi yenmek istediklerini verdiği demeçlerde söylediler ve başardılar. Samsun Basketbol Kulübü, turnuvalarda oynamış, uzun senelerde ligde oynayan tecrübeli oyunculara sahip bir takım. Umarım, bu galibiyetin devamı da olur. Kendi takımımız için de bir an önce eksiklerimizi giderip önümüze bakacağız. Bizim için iyi bir başlangıç olmadı. İlerleyen günlerde oynayacağımız Avrupa Kupası maçında eksiklerimizi görme açısından gerekli tedbirli almaya çalışacağız" dedi.

Galatasaray'ın bu yıl yaptıkları transferlerle Avrupa'nın en iyi takımlarından biri olduğunu, bu takımı yenmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Samsun Basketbol Kulübü Antrenörü Cantuğ Keskindemir ise, lige iyi başlangıç yapmak istediklerini, kazandıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Yabancı oyuncularının takıma geç katılmasının dezavantaj gibi göründüğünü söyleyen Keskindemir, "Teknik ekip takım olarak bu maçı kazanacağımıza inandık. Galibiyeti bize desteklerini esirgemeyen tüm Samsunlulara armağan ediyorum. Samsun'da bize destek vermeyenler bu aldığımız galibiyetle iyice utanmışlardır" dedi.

Samsun Basketbol Kulubü Kaptanı Burcu Uzun da, "Biz bu maçı kazanmayı çok istedik. Karşımızda Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmış Türkiye ve Avrupa'da kendini ispatlamış bir takım vardı. Bizim için başka bir takım gelse de fark etmezdi. Ama çok iyi başlangıç yapmak bizim hedefimizdi. Başardık mutluyuz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 22:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OSMAN PAŞA IP: 88.226.210.xxx Tarih : 19.10.2008 23:01:20

bu galibiyetlerin dewamı gelecek